DRUŠTVO

Na Sveučilištu Sjever se u petak i subotu, 21. i 22. listopada održavaju Znanstveni susreti povodom 80.-og rođendana akademika Milivoja Solara. Nakon uvodnih riječi, započela su izlaganja brojnih predavača, profesora i znanstvenika.

Uvodne riječi uputili su pročelnica Odjela za novinarstvo Gordane Tkalec, župan Darko Koren, rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković te vršitelj dužnosti gradonačelnika grada Koprivnice, Mišel Jakšić. U znanstveni dio skupa uveo nas je akademik Milivoj Solar, nakon čega su studenti i posjetitelji prisustvovali nizu različitih izlaganja užih tema iz književnosti, medija, povijesti i jezičnih znanosti.

“Ja sam se, primjerice, pozabavio jezikom medija iz jedne lingvističke, odnosno pragmatičke perspektive. Konkretnije, što se jezikom ne kaže, a primatelji poruka to mogu shvatiti.”, rekao nam je jedan od izlagača, Saša Kresojević, inače nastavnik engleskog jezika u koprivničkoj gimnaziji te iznio svoj dojam samog skupa: “Ovo je jako motivirajuće, divno je što se ovako nešto odvija u Koprivnici. Divno je što je Koprivnica ovime dobila status znanstvenog centra u ovom dijelu Hrvatske i nadam se da će ovakvog sadržaja biti što više.”

Na posjećenost samog skupa komentar je dao docent na Sveučilištu Sjever Boris Beck: “Vrlo je lijep odaziv, došlo je vrlo mnogo kolega s Filozofskog fakulteta, za nas je to velika stvar i to nam je vrlo drago da smo ih mogli ugostiti, da se ovdje osjećaju ugodno. Vrlo nam je drago i to da je bilo mnogo studenata, što pokazuje da ta izlaganja nisu samo za probranu publiku znanstvenog kruga ljudi.”

 

?>