SVEUČILIŠTE SJEVER

Nastava na daljinu odvija se već gotovo mjesec dana, a 10. travnja ostat će zapamćen po prvim javnim obranama diplomskih radova putem online aplikacija.

Šime Olivari i Željka Gaić Gotić prvi su studenti koji su imali priliku obraniti svoje diplomske radove na Sveučilištu Sjever. Obrane su provedene na videokonferencijskom sustavu Google Meet Sveučilišta Sjever te su zadovoljile sve uvjete za održavanje obrane diplomskog rada. Šime Olivari diplomirao je na temu „Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj“, a Željka Gaić Gotić na temu „Utjecaj fiskalne politike na strana ulaganja“, oboje pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ante Rončevića, na Odjelu za ekonomiju.

„Obrana diplomskog rada preko mreže za mene je novo iskustvo. No, sve je bilo odlično organizirano, tako da sam u ovim izvanrednim okolnostima uspjela uspješno diplomirati, s obzirom da je moj dogovoreni termin od 16. ožujka u prostorijama Sveučilišta Sjever obustavila odluka Stožera Civilne Zaštite s obzirom na COVID-19. Ponosna sam što sam uspjela završiti Diplomski studij Poslovne ekonomije te zahvaljujem svim profesorima i s punim povjerenjem i entuzijazmom nastavljam dalje studirati na poslijediplomskom sveučilišnom studiju i veselim se novim znanjima“ – rekla je Željka Gaić Gotić iz Novog Marofa, zadovoljna online obranom.

Prorektor Tropša izrazio je zadovoljstvo prema novom uspjehu Sveučilišta: „Prije svega čestitam današnjim diplomantima! I ja sam se kao ‘zainteresirana javnost’ uključio u dvije obrane danas i bilo je zaista odlično! Teme su zanimljive i inspirativne. Mi se stvarno trudimo napraviti sve što je u našoj moći da studenti što manje osjete ovu cijelu situacija koja nas je sve pogodila. Sljedeći tjedan nastavljamo s obranama diplomskih radova, a što se nastave tiče, ona se u oba Sveučilišna centra, u Varaždinu i Koprivnici, izvodi na dva načina: nastava na daljinu u realnom vremenu, odnosno tzv. sinkrona nastava prema rasporedu sati, u obliku videopredavanja na sustavima Google Meet, Zoom, Webinar i slično te nastava na daljinu putem LMS platformi (asinkrona tjedna nastava) na sustavima Merlin, Moodle, Caroline, Youtube, forumi, chat i sl., uz praćenje ciljeva i ishoda navedene nastave u tekućem tjednu nastave“.

Predsjednik Studentskoga zbora Višeslav Kirinić istaknuo je kako Zbor dosad nije zaprimio niti jednu pritužbu na račun online nastave.

?>