DRUŠTVO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je sastanak s dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci prof. dr. sc. Marijanom Ivanek Martinčić i prorektorom Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marijom Tomišom.

“Ukratko sam predstavio povijest i rad Sveučilišta Sjever, stanje, broj studenata i profesora te studijskih programa. Istaknuo sam naznaku daljnjeg razvoja, u kojem smjeru se mislimo razvijati i koji nas izazovi očekuju. Mislim da je predsjednica nakon sastanaka dobila relativno dobru sliku stanja na Sveučilištu te izrazila spremnost da pomogne u prevladavanju tih izazova.” – istaknuo je prorektor Tomiša.

Prorektor je predsjednicu upoznao s novootvorenim diplomskim studijima na Sjeveru, kao i planom pokretanja doktorskih studija. Također, prorektor je napomenuo kako je postotak zaposlenosti studenata Sjevera nakon završetka studija izrazito visok te joj time ukazao na važnost ponuđenih studijskih programa.

DSC_0254

Nakon sastanka s dekanicom Ivanek Martinčić i prorektorom Tomišom, predsjednica je ugostila predstavnike braniteljskih udruga s područja Županije.

DSC_0297

Foto: Chiara Čargonja
?>