SVEUČILIŠTE SJEVER

Od četvrtka, 25. veljače, do subote, 28. veljače, na Sveučilištu Sjever promovirano je 781 prvostupnika i prvostupnica s pet odjela iz područja tehničkih znanosti (Elektrotehnika; Multimedija, oblikovanje i primjena; Proizvodno strojarstvo; Graditeljstvo; Tehnička i gospodarska logistika) te s Odjela za biomedicinske znanosti (Sestrinstvo). Bile su to prve promocije prvostupnika i prvostupnica na najmlađem hrvatskom sveučilištu. Diplomanti su svoje završne radove obranili tijekom ili nakon integracije u Sveučilište Sjever.

„Ova promocija označava kraj vašega akademskog puta kojim ste stekli zvanje za koje ste vrijedno učili i radili. Bez obzira na to hoćete li nastaviti svoje školovanje, radite ili ćete se tek zaposliti, nemojte zaboraviti na načela naše ustanove, a to su čestitost, poštenje i spremnost na rad za opće dobro. Budite na ponos svih nas i Sveučilišta Sjever. Naša vrata su vam uvijek otvorena ako ćete trebati savjet u budućem životu i radu“, rekao je doc. dr. sc. Damir Vusić, v. d. prorektora Sveučilišnog centra Varaždin i pročelnik Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu.

Proglašeni su i najbolji studenti generacije svakog odjela: Lana Volarević i Sandra Jovanović na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu; Goran Lepen i Ana Marija Mičuda na Odjelu za tehničku i gospodarsku logistiku; Martina Jelenski, Valentina Novak, Josipa Matančić, Ivanka Kušan, Klara Antolović i Simona Krznarević na Odjelu za biomedicinske znanosti; Kristijan Božić na Odjelu za elektrotehniku; Luka Horvat na Odjelu za proizvodno strojarstvo; Kristina Paska i Marko Zidarić na Odjelu za graditeljstvo.

„Sveučilište Sjever, na kojemu je trenutno zaposleno 140 djelatnika, danas ima više od 3000 studenata kojima je na raspolaganju 5000 četvornih metara radnog prostora u Varaždinu i 4000 četvornih metara u Koprivnici. Danas je Sveučilište Sjever respektabilno sveučilište sjevernog dijela Hrvatske, a cilj nam je postati javno sveučilište“, istaknuo je doc. dr. sc. Damir Vusić.

Podsjetimo kako je 19. veljače 2015. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na svojim internetskim stranicama pokrenulo javnu raspravu o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Prijedloga Zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Sveučilištem Sjever na Republiku Hrvatsku. Rasprava će trajati 30 dana nakon čega će se primjedbe i prijedlozi uzeti na razmatranje, a Zakon će se poslati u proceduru.

?>