Studenti

Bacanjem kapa u zrak oprostili se od svojih petogodišnjih studija

U Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever održana je dodjela diploma magistrima novinarstva. Dojučerašnji studenti diplomskih studija oprostili su se od svojih najdražih klupa, ali i profesora čija su predavanja, u posljednjih godinu dana, najčešće pratili preko ekrana. Dodjela se održala u ponedjeljak (7. lipnja) u popodnevnim satima uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Na početku dodjele, univ. spec. rel. publ. Petra Kuhar je zahvalila svima prisutnima na dolasku te naglasila kako će se ova podjela diploma razlikovati u odnosu na dosadašnje dodjele.

Skromnoj svečanosti su nazočili pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo doc. dr. sc. Gordana Tkalec, te pročelnik Odsjeka za komunikologiju, medije i novinarstvo doc. dr. sc. Željko Krušelj.

“Nisam mogla ne doći i ne pozdraviti vas i poželjeti vam sreću u životu i radu. Ne u smislu rastanka, nego poticaja da raširite krila i otisnete se u ovaj sve čudniji i neobičniji svijet. Došlo je vrijeme kada gotovo ništa ne možemo smatrati stalnim i ništa ne možemo smatrati sigurnim, ali jedna stvar je sigurna. Obrazovanje koje ste dobili i zvanje magistra koje ste zaslužili nitko Vam ne može uzeti. Bilo je lijepo predavati vam, raspravljati, slagati s vama najvažnije dijelove slagalice koja se zove novinarstvo. Danas se možda rastajemo, ali dajem vam zadatak da budete uporni i časni, jer jedino tako možete ostati vjerodostojni“ – poručila je izv. doc. dr. sc. Gordana Tkalec

Zbog epidemioloških mjera uz studente nisu mogli ponosno stajati njihovi roditelji, već su ih s velikim veseljem pričekali ispred Sveučilišta. Studenti su se još jednom oprostili od profesora i sveučilišta uz nekoliko fotografija u znak sjećanja na ovo ludo, nezaboravno i bezbrižno razdoblje.

Izvor fotografija: Sveučilište Sjever

?>