SVEUČILIŠTE SJEVER

Na drugoj sjednici Senata Sveučilišta Sjever u akademskoj godini 2020/2021, održanoj u srijedu, 21. listopada 2020. godine u Sveučilišnom centru Varaždin, prof.dr.sc. Marin Milković ponovno je izabran za rektora Sveučilišta Sjever, i to za mandatno razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Prof.dr.sc. Marina Milkovića kandidiralo je 15 odjela Sveučilišta Sjever, a stigla je i njegova osobna kandidatura.  Na drugoj sjednici Senata Sveučilišta Sjever nazočna su bila 32 člana, od kojih su svi glasali za navedeni prijedlog te je rektor izabran jednoglasno.

„I dalje ću raditi najbolje što mogu za dobrobit Sveučilišta Sjever, a ovim rezultatom još ste me više obvezali da moram ispuniti vaša očekivanja“, istaknuo je prof.dr.sc. Marin Milković te naglasio kako je Sveučilište Sjever izrazito dobro ustrojena ustanova, u kojoj su odnosi među kolegama kvalitetni, te da je ponosan što su uspjeli izgraditi respektabilno sveučilište koje svake godine privlači sve veći broj studenata.


Ovom prigodom članovi Senata Sveučilišta Sjever osvrnuli su se i na izvođenje nastave u sljedećem razdoblju, odnosno mogućnost izvođenja kontaktne nastave. Rektor je istaknuo kako će se na Sveučilištu Sjever hibridni model nastave, koji je trenutačno na snazi, izvoditi sve dok epidemiološki uvjeti to budu dopuštali.

„Nastava se na Sveučilištu Sjever provodi se po hibridnom modelu – kombinaciji kontaktne i online nastave – već mjesec dana bez ikakvih problema, odnosno bez lokalne transmisije na Sveučilištu, što znači da smo svi zajedno napravili dobar posao“, zaključio je rektor prof. dr.sc. Marin Milković.

?>