DRUŠTVO

Drava Art Biennale 2017. problematizira vodu kao osnovno ljudsko pravo i javno dobro kroz javni gradski prostor. Cilj je povezati umjetnost, ekologiju i urbanizam kako bi se stvorilo svjesnije i odgovornije društvo.

Gotovo da ne postoji grad koji nema ispisanu povijest uz neku vodu. Rijeke, jezera, potoci, bunari, javna vodovnodna infrastruktura, fontane, sve to utječe na prepoznatljivost i autentičnost pojedinog grada.

Projekt će se realizirati kroz izložbu u koprivničkoj galeriji te uz rijeku Dravu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane umjetnike da prijave najviše 2 rada, bilo koje tehnike, medija ili načina izražavanja. Uz to važno je priložiti CV, fotografije/video/nacrt rada, kratki opis rada (materijal, dimenzije, prostornu dispoziciju) te podatke za kontakt. Rok za prijavu radova je 30. lipnja 2017. godine.

Radove će odabrati peteročlani kustoski tim: Ana Kovačić, Helena Kušenić, Valentina Radoš, Tanja Špoljar, Maša Zamljačanec. Uz odabrane radove iz ovogodišnjeg projekta, izložit će se i radovi raznih autora koji problematiziraju ovu temu.

Izložba će se održati u Galeriji Koprivnica od 13. do 29. listopada 2017., potom će se preseliti u Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku (tijekom 2018.).

Prijave se dostavljaju e-mailom ili na adresu: Muzej grada Koprivnica (Helena Kušenić) Trg dr. Leandera Brozovića 1, 48 000 Koprivnica

Za dodatne informacije možete se obratiti Heleni Kušenić, kustosici muzeja Koprivnica na:
hkusenic@muzej-koprivnica.hr, hkusenic@gmail.com.

 

?>