Hrvatska

HRT potresa afera seksualnog zlostavljanja, Dražen Slavica nakon 14 godina oslobođen je optužbi zbog tragedije na Kornatima, a provjerili smo kakvo je stanje na najpoznatijem čakovečkom sanjkalištu u starome gradu.

Nasilje na HRT-u

Nova prijava za seksualno uznemiravanje podnesena je protiv ravnatelja jedinice za Poslovanje Mislava Stipića. Stipića je prijavila jedna od novinarki te televizije tvrdeći da je od njega dobila razne nemoralne ponude. Neke su se odnosile i na to da ukoliko pristane na isto, dobiti će bolje radni mjesto na televiziji. S vrha HRT-a za Nacional su otkrili kako su optužbe neosnovane i odbačene su. Ipak, na stranu novinarke, stao je Nadzorni odbor HRT-a te su tražili od glavnog ravnatelja Kazimira Bačića da se pismeno očituje u roku od 24 sata. Također je od njega zatraženo da se o samom događaju, ali i o raznim sličnima, obavijesti ured Pravobraniteljice ta ravnopravnost spolova.

Istina Dražena Slavice

Nakon 14 godina mučnog suđenja, konačno je donesena presuda vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici. Dražen Slavica nije kriv za smrt 12 vatrogasaca na Kornatima. U ovotjednom Provjerenom, Slavica je otkrio svoju stranu priče. Šokantan niz propusta od strane države i MORH-a su otkriveni. Sve optužbe koje su se stavljale na teret Draženu Slavici su odbačene. Nije kriv za smrt maloljetnih vatrogasaca, jer je ugovor sklopljen od strane DVD-ova iz kojih su vatrogasci došli. Nije kriv za zakašnjelo spašavanje. Spašavanjem je rukovodio MORH koji je na mjesto događaja došao tek dva sata nakon poziva u pomoć. Zanimljivo je da na optuženičku klupu nikad nije sjeo čovjek koji je poslan da izvidi stanje na Kornatima. Umjesto toga, on je sat vremena sjedio u gostionici. Uz dva svjedoka na svojoj strani i više od stotinu na strani optužbe, Dražen Slavica uspio je dokazati da je kriv sustav, a ne on, jer on je radio sve prema zakonu.

Snijeg u Hrvatskoj

Kao i neki dijelovi Hrvatske, Međimurje se u nedjelju ujutro probudilo pod snježnim pokrivačem. Iako snijeg nije velik kao on u proljeće 2018. godine kad su na par dana bile zatvorene škole, prvi je ovo ozbiljniji snijeg u tom dijelu Hrvatske ove zime. Snijeg je izmamio brojne Međimurke i Međimurce na sanjkanje u čakovečki stari grad, a u dvorištima obiteljskih kuća nastali su novi članovi obitelji.

?>