DRUŠTVO

Političari su se cijepili, pravoslavni vjernici proslavili Božić, a u SAD-e je svijetu dao još jednu lekciju zašto ne treba biti prijatelj s Donaldom Trumpom.

Cijepi me nježno

Nije nepoznanica da je započelo cijepljenje protiv korona virusa. Cjepiva koja za sad ne nude 100% zaštitu od virusa postala su nova zanimacija hrvatskih političara. Ako volite uživati u tuđoj patnji i boli, mogli ste uživo uživati u patnji naših političara. Prvo su se javno cijepili članovi stožera, a nekoliko dana kasnije i predsjednik te članovi vlade. Cilj još jedne predstave naše vlade bio je ohrabriti građane u namjeri da se cijepe. Na kraju se je sve svelo u analizu koji ministar ima veće mišiće te kakvu potkošulju nosi Zoran Milanović. Ipak, možda je ovo i jedna od zadnjih mogućnosti cijepljenja kvalitetnijim cjepivom jer uskoro stiže cjepivo Astra Zenicca sa puno manjom djelotvornošću. Moguće da ovo nije bila parada mišica i potkošulja već promišljeno cijeljenje.

Badnjak u Petrinji

Badnjak i Božić vjernika pravoslavne vjeroispovijesti ove je godine u Banovini bio tužniji no ikad prije. Nakon što je potres sve razrušio, ove je godine misa održana ispred razrušene crkve Sv. Nikole u Petrinji. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici SNV-a na čelu s Miloradom Pupovcem, petrinjski gradonačelnik Dumbović, ministri Horvat i Medved te potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

I za kraj – nova glupost Donalda Trumpa

U more svojih gluposti koje je izazvao američkom narodu, Donald Trump dodao je još jednu. Trump broji posljednje dane svoga mandata, a u namjeri da dokaže da je pokraden, pozvao je narod da izađu na ulice. I Trumpove ovčice to su i stvarno napravile. Izašli su na ulice i provalili u zgradu Kongresa, američki su zastupnici evakuirani u zadnji čas. Ipak, u kongresu je vladao kaos, ukradeni su dokumenti američkih dužnosnika, porazbijani su prozori i uredi, na desetke ljudi je ranjeno, a četvero ih je preminulo. Zemlja koje je bila primjer demokracije u svijetu, postala je zemlja u kakvoj ne želimo živjeti. Na sreću američkog, a i svjetskog stanovništva, Trump uskoro odlazi s vlasti, a trajno je blokiran na svim društvenim mrežama pa ćemo svi zajedno biti pošteđeni njegovih ludosti.

?>