Info

U utorak, 7. svibnja 2019. godine u 10 sati održan je okrugli stol pod nazivom „Stanje i perspektive visokog obrazovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji“ u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica.

U prostorima HGK u Frankopanskoj ulici u Koprivnici okupili su se predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, HGK Županijske komore Koprivnica, Sveučilišta Sjever, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, ravnatelji srednjih škola Koprivničko-križevačke županije, Gospodarsko vijeće ŽK Koprivnica te ostali zainteresirani gospodarstvenici i dionici kako bi razmijenili iskustva i sinergijski djelovali.

Obrazovanje je ključ uspjeha – bez obrazovanja ne možete biti uspješni i konkurirati u bilo kojoj profesiji“ istaknuo je Marin Pucar, predsjednik HGK – ŽK Koprivnica otvarajući skup. Uvodnom pozdravu pridružili su se i Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije i Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik, ističući doprinos i Županije i Grada u stipendiranju studenata.

IMG_7577

Sveučilište Sjever i njegove brojne studijske programe predstavio je Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica pri čemu je definirao konkretne ciljeve suradnje budući da Sveučilište dobro surađuje i sa srednjim školama i s gospodarstvom, ali prostora za napredak i dalje ima.

IMG_7588

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima predstavila je zatim Marijana Ivanek-Martinčić, dekanica VGU u Križevcima stavljajući naglasak na dugu tradiciju koje to učilište ima.

IMG_7595

Sudionici skupa izrazili su zadovoljstvo ovom inicijativom i istaknuli važnost dijaloga između gospodarstvenika, obrazovnih institucija i lokalne uprave te je već dogovoren novi okrugli stol na Sveučilištu Sjever u listopadu ove godine u koji će biti uključeni i studenti.

?>