SVEUČILIŠTE SJEVER

U četvrtak, 7. lipnja u 15.30 u Sveučilišnom centru Koprivnica, u dvorani A108 znanstveni tim koji je kreirao prvi samostalni doktorski studij na Sveučilištu Sjever predstavit će medijima i zainteresiranoj javnosti koncept novoga studija.

U predstavljanju će sudjelovati i akademik Boris Senker, predsjednik Znanstvenog vijeća za kazalište, film, radio i televiziju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Novi doktorski studijski program pratit će moderne trendove znanstvenog pristupa u istraživanju, danas osobito atraktivnog područja medija i komunikacija.

Ovaj inovativan i interdisciplinaran studij usporediv je s najboljim europskim i američkim doktorskim studijima, a istovremeno prati liniju razvoja Sveučilišta Sjever prema podizanju vertikale studiranja i stvaranja kompetentnih stručnjaka u strateškim područjima znanosti.

Pokretanjem ovog studija osigurat će se stjecanje odgovarajućih znanja i kompetencija, koje se odnose u prvom redu na shvaćanju komunikacijskih znanosti i komunikologije kao interdisciplinarne i integrativne znanosti koja nastoji riješiti i poboljšati suvremene komunikacijske situacije i prilike.

Neki od kolegija koji će se izvoditi su: Komunikologija inovacija i mediji, Kreativna upotreba informacijskih tehnologija, Novi trendovi u medijskom dizajnu, Kognitivni aspekti komunikacije, Interkulturna komunikacija, Semiotika medija, Istraživanja digitalne komunikacije i mnogi drugi.

Poseban naglasak usmjeren je prema znanstveno-istraživačkom radu te povezivanju istraživačkoga rada s brzorastućim medijskim i komunikacijskim industrijama.

?>