SVEUČILIŠTE SJEVER

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ove je godine pokrovitelj međunarodnog znanstvenog simpozija Sveučilišta Sjever koji će se održati od 18. do 21. 9. 2014. na Cresu. Tema o kojoj će se raspravljati je budućnost medija i njeni filozofijski, komunikološki, kulturološki, artistički, tehnički i politički aspekti.

Interdisciplinarno promišljanje budućnosti medija želi sučeliti različite aspekte promišljanja budućnosti medija, te u dijalogu teoretičara, praktičara, umjetnika i drugih pružiti odgovore o smjeru kojim se čovječanstvo uputilo. Ako je medij poruka, pitanje skupa je: kakve nam poruke o budućnosti šalju mediji?

Uz želje za puno uspjeha u organizaciji i pripremi skupa, predsjednik Josipović je prihvaćajući pokroviteljstvo izrazio uvjerenje kako će i ovogodišnji skup pridonijeti daljnjem razvoju medija za opći napredak društva i na korist čovječanstvu u cjelini.

U organizaciji simpozija osim Sveučilišta Sjever sudjeluju i Sekcija za filozofiju medija HFD-a, Centar za filozofiju medija i mediološka istraživanja i udruženje građana „Mladi grašak“ za umetnost, kulturu, medije i društvena pitanja iz Beograda.

filozofijamedija

?>