DRUŠTVO

Sveučilište Sjever pridružuje se u petak, 4. studenoga brojnim aktivnostima obilježavanja Dana grada Koprivnice i 29. Galovićevih jeseni. Na Odjelu za komunikologiju, medije i novinarstvo ovim povodom ugošćujemo Branimira Farkaša, poznatog novinara, bivšeg diplomata, književnika, izvođenog dramskog pisca i glazbenika koji će studentima Preddiplomskog i Diplomskog studija KMN održati gostujuće predavanje s početkom u 17 i 30 sati  koje će biti otvoreno za javnost.

Upoznajte našeg gosta

Tema za razgovor sa studentima bit će mnogo budući da Farkaš od 1989. radi na Hrvatskoj radio televiziji gdje je radio za vrijeme domovinskog rata, a nakon toga bio glavni vanjskopolitički izvjestitelj, urednik i voditelj TV Dnevnika te vanjskopolitički komentator. Autor je četiri dokumentarna filma, više tisuća reportaža, od kojih više od 700 iz 50-ak država svijeta. Više od 20 godina pratio je povijesna suđenja Haškoga suda. Intervjuirao je vodeće domaće i strane državnike. Četiri je godine proveo u diplomaciji na mandatu u Indiji od 2001.-2004. Autor je tri drame, od kojih se “Iskrica” od 2019. izvodi s uspjehom diljem Hrvatske.

Afterparty na Sjeveru

Odmah nakon predavanja slijedi  „Afterparty na Sjeveru“ gdje će u 19 sati u prostoru FUNK-a, u Kampusu Koprivnica biti održan koncert Branimir Farkaš & Nasljednici na koji su pozvani svi studenti i ostali zainteresirani.

Poslušajte neke pjesme koje će se vrlo vjerojatno naći na repertoaru u 19 sati.

Nasljednici – Samo sanjaj

Nasljednici – 1-2-3

 

Fotografije: Branimir Farkaš/privatna arhiva; Screenshot/HRT

?>