Info

Na Sveučilištu Sjever u Koprivnici u srijedu 16. studenoga gostovao je i održao dvosatno predavanje Boris Kovaček, direktor agencije Pepermint, jedan od pokretača Weekend Media Festivala te projekt menadžer na brojnim festivalima i sportskim natjecanjima.

Gostujući predavač sada je i direktor Fun Parka Mirnovec, prvog zabavnog parka u Hrvatskoj koji će se otvoriti sredinom iduće godine. Osim detaljnije analize projekata na kojima je dosad radio, ispričao je zainteresiranim studentima tko je to projekt manager, kako nastaju projekti i ideje za njih i što je potrebno da bi projekt uspio.

“Da bi naučio kako biti dobar producent, osim onog osnovnog, moraš naučiti koje se tehnologije u području danas koriste, kako izgleda svjetsko tržište i koja su dostignuća vani.” otkrio je Boris Kovaček, koji je prije Peperminta, svoju karijeru gradio kao zamjenik direktora promocije u EPH, agenciji DA! te kao DJ u mnogim zagrebačkim klubovima.

publicpreview67

Na pitanje publike kako je zapravo postao projekt menadžer odgovara: “Završio sam fakultet s kojega nisam ponio neko znanje i nisam bio zadovoljan onime što mi je dao. Međutim, ja sam se snalazio. A kad imaš znanje, nadalje ovisi isključivo o tebi kako ćeš ga upotrijebiti. To te neće naučiti fakultet.”

Predavanje je zaključio porukom studentima kako sve ono što smo nekada pročitali ili naučili možemo iskoristiti u budućnosti te da će baš to možda biti presudno u dobivanju određenog posla ili kreiranju novog projekta.

publicpreview5

?>