Izložbe

Pozivaju se svi zainteresirani mladi dizajneri i studenti dizajna da se prijave na radionicu kreiranja novog vizualnog identiteta za festival Dan D.

Radionicu organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i organizacijski tim DANA D, u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu.

Dan D od ove godine prestaje biti jednokratni festival i postaje kontinuirani cjelogodišnji program, što zahtjeva novi i prepoznatljivi vizualni identitet.

Radionica će se baviti promišljanjem, kreiranjem i implementacijom novog vizualnog identiteta, kroz dvije faze. Prvi dio na rasporedu je 11. i 12. 03. 2017. s početkom u 10 sati pa sve do 18 sati, a drugi dio 18. i 19. 03. 2017.. u istom terminu. Mjesto održavanja radionice su prostorije Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu.

Prva faza radionice sastojat će se od kreiranja vizualnog identiteta kroz kolaborativni Peer – to – peer proces. Sam taj sustav ujedno su razvili i sami voditelji radionice, Emanuele Bonetti i Loredana Botempi. Peer – to – peer alternativni je proces u kojem ne postoji hijerarhija, što omogućava svim sudionicima da jednako sudjeluju u donošenju i formiranju dizajnerskih rješenja.

Za vođenje druge faze radionice zaduženi su Lana Grahek, Darijo Dević i Luka Borčić, koji su i sami dugi niz godina suradnici i organizatori tima Dana D. U tom će se dijelu radionice polaznicima omogućiti da nastave razvijati odabrani vizualni identitet, proširujući i pripremajući ga za kvalitetnu primjenu u različitim medijima i festivalskim sadržajima.Uz sve navedeno, polaznicima će biti omogućeno da nastave raditi na projektu i realizaciji festivala Dana D.

Prijaviti se mogu studenti dizajna i mladi dizajneri, ne stariji od 30 godina. Budući da je broj mjesta ograničen, zainteresirani trebaju priložiti motivacijsko pismo (do 2000 znakova) i maksimalno pet radova. Prijave se šalju na info@dan-d.info do 1.3.2017 s naslovom „Prijava za PLAN D radionicu.“ Rezultati prijava bit će objavljeni do 04.03.2017.

?>