SVEUČILIŠTE SJEVER

Sveučilište Sjever i Hrvatska gospodarska komora organiziraju u četvrtak, 30. svibnja s početkom u 12 sati “Connect Day”, Dan karijera s ciljem povezivanja studenata i poslodavaca.

Kako se pripremiti za tržište rada, kako biti kompetentan stručnjak za tržište rada, koje su to vještine koje budući zaposlenici moraju imati, kako napredovati u obrazovanju i na poslu te što znači obrazovati se za tržište rada i zanimanja budućnosti glavna je tema Dana karijera u Sveučilišnom centru Varaždin koji je otvoren za sve sadašnje, bivše ali i buduće studente Sveučilišta Sjever. 

Nakon službenog otvorenja u 12 sati, u dvorani 110, UNIN2 na kojem će predstavnici Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever i izv. prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin i predstavnik Hrvatske gospodarske komore, Božo Pavičin, prof. upoznati sudionike s konceptom Dana karijera, održat će se panel rasprava s ključnim dionicima iz područja obrazovanja i tržišta rada. Na panelu će sudjelovati izv.prof.dr.sc. Ante Čikić, pročelnik Odjela za mehatroniku Sveučilišta Sjever, Božo Pavičin, prof.; voditelj Odjela za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore, Branka Šaško, dipl.iur.; predstojnica Regionalnog ureda Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Krešimir Meštrić; CEO Mobilisis i dr.sc. Petra Mesarić; osnivačica tvrtke SmartWay. Na panelu će se raspravljati o brojnim temama od kojih su posebno istaknute stanje na tržištu rada Varaždinske županije, ponuda i potražnja za zanimanjima koja se obrazuju na Sveučilištu Sjever, aktivno uključivanje poslodavaca te povećanje aktivne uloge gospodarstva u obrazovanju, te brojne druge.

Nakon panel rasprave, tvrtke će ukratko predtaviti svoj rad. Naime, s obzirom da je iznimno važno da studenti već tijekom studiranja steknu iskustvo i neophodne vještine kako bi postali kompetentni i poželjni stručnjaci na tržištu rada, Sveučilište Sjever, osim na obrazovnom i znanstvenom dijelu, kontinuirano radi na povećanju suradnje s gospodarstvom. Navedeno doprinosi unapređenju kvalitete studijskih programa, a upravo je „Connect Day“ prilika za povezivanje, umrežavanje i upoznavanje poslodavaca i studenata. To su prepoznale brojne tvrtke; poslodavci iz okruženja ali i iz cijele Hrvatske koje će sudjelovati na „Connect Day-u“ i predstaviti se studentima; ABS Sisak, Arbona, Colas, DD3D, Ferro-Preis d.o.o., Hermi d.o.o., Hrvatska pošta, Kostwein, Kopitehna, KONSTRUKTIVAN d.o.o., Marker, Mobilisis, SmartWay, TESLA d.o.o., NOVA TV, PIK Vrbovec, Dom za odrasle osobe Vizjak, Opća bolnica Varaždin, Valamar Riviera te VOP Promidžba.

Radionica za studente u sklopu Dana karijera 

Suradnja s gospodarstvom na visokoj je ljestvici prioriteta Sveučilišta Sjever, najmlađe visokoškolske obrazovne ustanove koja svoj rad temelji na potrebama regije. To je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka samog Sveučilišta ali i kvalitete studijskih programa. Studenti su to prepoznali jer već tijekom studija imaju mogućnost odlaska na stručne prakse ili na zaposlenje u brojne priznate tvrtke i ustanove s kojima Sveučilište Sjever ima sklopljenu suradnju.

„Connect Day“ je organiziran kako bi se studenti još više upoznali s mogućnostima i prilikama koje imaju tijekom studija na vodećem Sveučilištu u sjevernom dijelu Hrvatske u STEM području, ali i u ostalim društvenim i umjetničkim područjima. Za studente će se;  osim središnjeg dijela Dana karijera – predstavljanja tvrtki, održati radionica izrade životopisa, motivacijskog pisma i kvalitetne pripreme za posao s naglaskom na studente koji po prvi puta kreću na stručnu praksu ili se prijavljuju na natječaj za posao. Radionica je otvorena za sve redovne i izvanredne studente svih studijskih smjerova i godina, a održat će se s početkom u 15 sati u dvorani 101_UNIN2 u suradnji s CISOK-om Varaždin. Prijava za radionicu je obavezna i nalazi se OVDJE. 

foto: Pressedan

?>