SVEUČILIŠTE SJEVER

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever, poznat i kao “Connect Week UNIN”, pokazao se kao uspješan događaj koji je nadmašio sva očekivanja. Započeo je jučer na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, a danas će svečano završiti. Program je bio izuzetno zanimljiv, a danas se nastavlja s još uzbudljivih događaja.

Tijekom dvodnevnih događanja, predstavnici tvrtki predstavili su se studentima kroz različite aktivnosti, uključujući prezentacije, panele i radionice. Studenti su također imali priliku razgovarati s vodećim stručnjacima u svojim područjima i dobiti korisne savjete za svoj profesionalni razvoj. Ova interaktivna i dinamična platforma pružila je studentima ne samo priliku da se upoznaju s potencijalnim poslodavcima, već i da razmijene iskustva s drugim studentima i istraže svoje interese u različitim područjima.

Danas je na Tjednu karijera Sveučilišta Sjever “Connect Week UNIN” održan zanimljiv panel pod nazivom “Zelena tranzicija Hrvatske: trošak ili prilika za nove poduzetničke izazove”. U panel raspravi sudjelovali su gosti iz različitih sektora. Zvonimir Majić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Franjo Benjak iz Grupe Vindija, Matija Hlebar iz Podravke d.d., Goran Međurečan iz Komunalca d.o.o. te Vjekoslav Robotić, ravnatelj gimnazije Fran Galović govorili su o zelenoj tranziciji u Hrvatskoj te njenom utjecaju na poslovni sektor. Moderatorica panel rasprave dr. sc. Ivona Čulo iz Odjela za Komunikologiju, medije i novinarstvo vodila je živahnu raspravu koja je privukla veliki broj studenata. Nakon panel rasprave uslijedilo je predstavljanje tvrtki koje su studentima pružile priliku da se upoznaju s različitim poslovnim sektorima i poslovnim prilikama te dobiju vrijedne savjete za svoj profesionalni razvoj.

Drugi panel, koji je uslijedio odmah nakon prvog, nosio je naziv „Razvoj logistike i održivog prometa kao ključ razvoja zajednica – ili zašto će svi trebati inženjere održive mobilnosti i logistike?“, a moderirao ga je Ante Klečina sa Sveučilišta Sjever. Gosti su bili Gordan Drnas, direktor Sektora logistike u Podravka d.d., stručnjak u Sektoru željezničkih usluga u HAKOM-u Ivan Šimunec, konzultant za održivu mobilnost u Dyvolveu Božo Cicvarić te Denis Buhin, direktor Acadamia d.o.o. i stručnjak za održivu mobilnost. Osvrnuli su se na važnost razvoja održive mobilnosti i logistike za daljnji razvoj zajednica te istaknuli kako će u budućnosti biti sve veća potreba za inženjerima održive mobilnosti i logistike. Publika panela bila je mnogobrojna, a rasprava je bila vrlo dinamična i zanimljiva.

Uz predstavljanje tvrtki i panel rasprave, „Connect Week UNIN“ pružio je i brojne prilike za razmjenu ideja i druženje. Sudionici su imali priliku povezati se s istomišljenicima, stručnjacima i drugim sudionicima tijekom pauza između panela. Sve u svemu, „Connect Week UNIN“ omogućio je stvaranje vrijednih prilika za osobni i profesionalni razvoj svim sudionicima.

Nakon pauze za odmor održan je posljednji panel koji je vodila dr. sc. Ivona Čulo, nazvan “Talk show Jedan na jedan – Druga strana sporta”. Gost je bio glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola koji je otvoreno govorio o svojim iskustvima u novinarskom i uredničkom svijetu. Panel je privukao veliku pozornost publike, a gosti su uživali u zanimljivom razgovoru koji je nadmašio sva očekivanja.

Svojim zanimljivim panelima, predstavljanjima tvrtki te odličnim gostima ovogodišnji Tjedan karijera ostavio je veliki trag na studente i posjetitelje. Kroz razne teme paneli su omogućili prikaz raznih perspektiva i pružili uvid u različite industrije te omogućili studentima povezivanje sa stručnjacima u svojim područjima interesa. Osim toga, studenti su imali priliku ostvariti prve kontakte s predstavnicima različitih tvrtki i saznati više o dostupnim mogućnostima sukladno njihovim studijskim smjerovima. Završetak Tjedna karijera uz acoustic band „Vanilla Sky“ stvorio je veselu i dinamičnu atmosferu koja je ostavila pozitivan dojam na sve prisutne. Nadamo se da će sljedeći Tjedan karijera biti još uspješniji i da će studenti nastaviti razvijati svoje karijere u skladu sa svojim interesima i ambicijama.

Izvor slika: Dania Matahlija

?>