KULTURA

Studenti Sveučilišta Sjever u suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture (skraćeno FUNK) u Koprivnici organiziraju Arts&Sh*t – izložbu i koncert koji će se održati 4. studenog. Događaj će se održati u prostorijama FUNK-a s početkom u 18:30 kada će biti izložba studenata Sveučilišta Sjever.

Do same ideje događaja došla je studentica medijskog dizajna Silvana Jurčević kroz razgovor s Ivanom Funtekom, članom FUNK-a. Andrija Knezić, jedan od suorganizatora i student novinarstva,  rekao nam je kako se radi o izložbi radova naših studenata i o koncertu na kojem će nastupati studenti Sveučilišta Sjever, naravno, uz pomoć svojih kolega glazbenika.

“Bit će izloženi različiti radovi, tako da će se moći vidjeti crteži, slike, fotografije, grafike, animacije, video montaže, uglavnom za svakoga ponešto.” – rekao je Andrija Knezić, suorganizator događaja.

Nakon dnevne doze kulturnog uzdizanja, posjetitelji će od 20:30 moći uživati uz šarolike ritmove gdje će moći čuti sve od eksperimentalnih zvukova do stoner rocka, pop/r’n’b-a, rapa i drum’n’bassa.

Ovo je prvi korak u stvaranju udruge koprivničkih studenata kojim bi se željelo obogatiti studiranje na Sjeveru. Svaki početak je težak, pa će tako minimalna donacija iznositi 10 kuna. Organizatori se nadaju što većem odazivu studenata, ali i ostalih koji su željni dobre zabave; također, nadaju se i podršci kako bi mogli nastaviti sa sličnim projektima te i u budućnosti organizirati izložbe, koncerte i radionice.

Organizatori Arts&Sh*t-a ovom prigodom pozivaju sve zainteresirane studente Sjevera da im se jave ako se žele uključiti i sudjelovati u stvaranju zanimljivijeg i aktivnijeg studiranja u Koprivnici.

?>