Glazba

Za sve ljubitelje starog zvuka u hip-hopu i one koji to tek planiraju postati, predlaže se novi album Joeyja Badass-a, koji je izašao u petak, 7. travnja 2017. Puno ime projekta je All American Badass te se radi o drugom albumu mladog izvođača iz New Yorka.

Uz pomoć i glazbu raznih producenata poput dobro poznatog Statik Selektaha, Dj Khalila, 1- 900 te kolega iz grupe Pro Era Kirk Knight, Chuckstrangers i Powers Pleasant, ovaj album, za razliku od njegovog prošlog, tvrde boom bap beatove mijenja melodičnim, smirenijim pozadinama.

Album možemo razdvojiti na dva dijela, prvi u kojem je Joey skoncentriran na optimizam poput pjesama „Land of the Free“, „For my People“ i „Legendary“ u kojima  pokušava podići moral svojih slušatelja. Drugi dio albuma malo je agresivniji te Joey izravno govori o problemima mladih Afroamerikanaca u SAD–u.

To su pjesme poput „Rockabye Baby“, „Babylon“ i „Super Predator“, koje su svojim stilom i riječima agresivnije od drugih. Za one koji vole moderniji rap, zadovoljit će pjesma „Devastated“ s kojom je Joey pokazao da se snalazi i u modernijim, pa i komercijalnijim zvukovima hip-hopa. Na albumu gostuju i mnogi poznati gosti poput Schoolboy Q – a, J. Cole – a, Styles P –a i reggae izvođača Chronix –a, a naravno na albumu su i kolege iz spomenute Pro Ere Nyck Caution i Kirk Knight( koji je i producirao) te Meechy iz grupe Flatbush Zombies.

Može se reći kako je Joey objašnjava svoje viđenje „Američkog sna“, odnosno album izražava neku vrstu rap patriotizma, punu snažnih suprotnosti. Kada na kraju albuma govori o pobuni i budućnosti SAD-a u pjesmi „Amerikkkan Idol“ obećaje svojim slušateljima kako će biti tu za njih. Kao što se u naslovu pjesme može vidjeti, Joey ukazuje na predrasude koje su „ugrađene“ u temelj Amerike, no usprkos tome govori pozitivno te želi pomoći Americi i njenim ljudima.

Mladić iz Brooklyna dotiče se tema u današnjem svijetu, problema Afroamerikanaca, a također spominje i neizostavnog Donalda Trumpa, protiv kojeg i inače Joey otvoreno govori. S tim je zaokružen i originalan album kojeg bi svaki ljubitelj rapa trebao poslušati.

?>