Zdravlje

Hladni dani su iza nas i napokon nam je stiglo proljeće, dani su duži, temperatura zraka viša, sada je tajming da se posvetite svojoj koži, a pogotovo licu! Svatko od nas ima različit tip kože na licu – masniju, suhu, a netko je blagoslovljen da mu je koža normalna i ne uzrokuje nikakve probleme i nesigurnosti.

Sklona sam užasno suhoj koži i meni su ovi koraci neophodni da bih ju nahranila koliko god je moguće. Slijedi nekoliko savjeta i koraka moje rutinske njege kože.

Redovito skidanje šminke

Vjerujem da vam ovaj savjet izlazi na uši, ali tako je. Ukoliko prenoćite sa šminkom na licu, pore se začepljuju i izbijaju neželjeni prištići. Maskara može prouzročiti konjuktivitis i svrbež oka. Definitivno preporučujem skidanje šminke uljem. Osobni favoriti su mi bademovo i kokosovo ulje, koji skinu i vodootpornu maskaru i puder u potpunosti. Jednostavno na vlažno lice utrljam ulje, pustim minutu ili dvije da omekša šminku te izmasiram lice i umijem se. Super je to što su ulja na prirodnoj bazi i nema sastojaka koji bi vam mogli prouzročiti probleme.

Picture1

Pranje lica

Operite lice nježnim gelom. Ukolilo imate suhu kožu koristite nježne proizvode na bazi aloe vere. Za one s masnijom kožom postoje gelovi sa sitnim česticama koje automatski naprave piling lica. Ovaj korak je bitan da bi se očistili ostaci ulja od prethodnog skidanja šminke.

2

 

Tonik za lice

Zatim meni osobno najdraži dio, kada osjećam da mi je lice u potpunosti očišćeno – tonik. Ja koristim tonik u spreju i lice potpuno posprejam da se vrati vlažnost. Bez tonika krema ne postiže dobar učinak stoga je on vrlo važan kod čiščenja i njege lice. On uklanja tragove kamenca iz kože koji stvaraju osjećaj zatezanja, ali služi i kao esencija odnosno nosač krema i emulzija. Nakon nanošenja tonika, površina kože je vlažnija te bolje asporbira serum (kremu, emulziju) i na taj način krema postaje učinkovitija.

3

Nakon što tonik upije, na lice nanesem hranjivu kremu. Za suhu kožu su mi se puno bolje pokazale hranjive, a ne hidratantne kreme. Hranjive ostaju duže “masne” i sporije se upijaju a to je ono što mom licu treba. Za masnu kožu potrebno je nanijeti izrazito lagane kreme koje ne prouzrokuju začepljenje pora i stvaranje prištića.

Maske za lice

Maske barem jednom tjedno! Bez njih ne mogu živjeti. Izbjegavam maske koje izlužuju višak masti jer moja koža kao da ju uopće ne izlučuje, već koristim one teže i masnije da bi ju dodatno nahranile. Za cure koje imaju probleme s prištićima, postoje maske na bazi gline koje nanesete na kožu, pustite da se stvrdne i isperete. Tako je maska izvukla višak masnoće.

4

Inhalacija

Inhaliranje jednom u deset dana. Ovo je stvarno bitan korak jer se trudim ne koristiti pilinge koji mi nadražuju kožu. Super je savjet za sve tipove kože. Inhaliranje na običnoj morskoj soli, otvara pore, dubinski čisti kožu, a i otvara dišne puteve. Dvije muhe jednim udarcem!

inhalacija-sinusa-bosiljkom

Za ovih nekoliko koraka, potrebno vam je oko 150 do 200 kuna. Svratite do obližnje drogerije ili ljekarne i ubacite gore navedene proizvode. Bitno je da pratite koji su proizvodi za koji tip kože. Ja osobno obožavam Afroditine proizvode koji su odlični su studentski novčanik, a često se pronađu i na akcijama. Rezultate očekujte nakon otprilike mjesec dana jer koži treba vremena da se navikne i počne mjenjati.

Za prva četiri savjeta, nakon što vam uđe u rutinu, potrebno je 5 minuta. Zadnja dva napravim kada mi je potreban spa day! Vjerujte mi, koža će vam biti zahvalna!

?>