Uncategorized

Vrijeme adventa i božićnih blagdana je vrijeme mirisa, darivanja i druženja, a Advent u Varaždinu je tu blagdansku čaroliju raspršio po cijeloj povijesnoj jezgri. Blagdanska čarolija može se osjetiti na svakom koraku. I ove su godine – spremni za zimu, kišu i snijeg – glavni varaždinski Trg uzurpirali snjegovići, a blagdanski osvijetljene varaždinske ulice i trgovi vode nas na središnje mjesto ovogodišnje Adventske čarolije – Kapucinski trg.

IMG_7986

Razmišljanja organizatora o održavanju većine programa ove tradicionalne manifestacije na Kapucinskom trgu naišla su na brojne pozitivne komentare izlagača i posjetitelja.

„Dugo smo čekali da urede Kapucinski trg te da postane mjesto održavanja brojnih kvalitetnih sadržaja. Adventska čarolija jedna je od njih. Došli smo ovdje sa prijateljima i djecom. Mi ćemo se grijati uz kuhano vino, a djeca će se zasigurno odlično zabaviti na klizalištu“, istaknuo je jedan od posjetitelja.

Susreću se ovdje stari i novi prijatelji te okupljaju obitelji; svatko želi osjetiti duh tradicijske manifestacije u novom ruhu. Izlagači su pripremili prigodne proizvode kako bi dašak Adventa u Varaždinu posjetitelji ponijeli u svoje domove.

IMG_8008

„Kako smo u gradu u kojem spavaju anđeli, u svojoj ponudi moram imati anđele raznih veličina i materijala. Upravo su oni nekako najtraženiji. Ovdje se svi međusobno družimo – i mi s posjetiteljima, ali i izlagači međusobno. Zaista se ovih dana živi nekako drugačije; već se osjeća blagdansko ozračje u zraku“, s osmijehom na licu komentirala je jedna od izlagačica.

Dok se odrasli griju uz kuhano vino, maloj i velikoj djeci omiljena zabava je veliko klizalište koje svakodnevno radi od 10 do 21,30 sati. Vikendom se od 22 do 24 sata održava Disko – sklisko s DJ programima. Za klizanje u jutarnjem terminu potrebno je izdvojiti 10 kuna, a 15 kuna ako na klizanje dođete u poslijepodnevnim i večernjim satima. Djeca visine do jednog metra plaćaju simboličnih 5 kuna.

IMG_7990

„Ovdje sam došla s tatom i super nam je. Nisam još ni jedanput pala jer sam prošle godine u školi klizanja naučila klizati, ali je zato tata opal k’o kruška, pa moram paziti na njega. Zato ga i držim za ruku“, s vragolastim osmijehom na licu šapnula nam je petogodišnja Lara.

Adventsku čaroliju ne čine samo klizalište, kuća Djeda Mraza, drvene kućice izlagača i ugostiteljska ponuda. Do sredine siječnja iduće godine održavaju se događaji u sklopu ove manifestacije – koncerti na otvorenom, kazališne predstave za djecu i odrasle… Ako želite da čarolija dotakne vas i vaše srce, dođite u Varaždin!

IMG_7981 IMG_7977 IMG_7983 IMG_7994

 

 

?>