Glazba

U ponedjeljak, 3. srpnja počinje peti po redu Street art festival. U organizaciji Udruge Mamuze osam umjetnika oslikavat će zidove koprivničkih ulica na odabranim lokacijama.

Festival u trajanju od tjedan dana osmišljen je kao platforma u kojem je umjetničko izražavanje na ulici direktno usmjerena prema javnosti u obliku interakcije. Tako gradske ulice postaju mjesto spontane suradnje, a umjetnost gradska svakodnevica.

Osmero, uglavnom već domaćoj javnosti poznatih, umjetnika oslikavat će gradske zidove na nekoliko lokacija: podvožnjak kod Cvjetne ulice, pješački podvožnjak u Kolodvorskoj i kod Srednje škole Koprivnica. Acid Monk, Auks, Cartbox, Hans, Modul Osam, Silvana, Sonet, Tifanirubi su imena i pseudonimi čiji će radovi osvanuti na koprivničkim ulicama ove godine. Dok su neki poznati otprije, ove će se godine neki od umjetnika svojim radom predstaviti po prvi put.

13495630_774170199392339_3384632840728365616_o

Osim oslikavanja zidova, u pripremi je i dosad malo drugačiji program. U sklopu ovogodišnjeg festivala predstavit će se i projekt Papergirl. Radi se o projektu začetom u Berlinu 2006. godine koji je nastao kao odgovor na pooštravanje zakona po kojem se lijepljenje plakata izjednačava s crtanjem grafita. Osim što se projekt proširio po cijelom svijetu, kod nas se prvi puta održao u Zagrebu 2012. godine. Nakon Zagreba, Zadra, Splita, Šibenika i Osijeka, došlo je vrijeme da Papergirl zaživi i u Koprivnici.

Ovim se projektom pozivaju svi građani da sudjeluju u javnom stvaranju i to na način da donesu svoje radove i stave ih u posebne Papergirl kutije koje će biti postavljene na nekoliko lokacija u gradu. Radovi će se tako prikupiti i na kraju dijeliti slučajnim prolaznicima po uzoru na američke dostavljače novina na biciklima, tzv. paperboys.

Još jedna novost u vezi ovogodišnjeg Street arta jest tulum u dvorištu Doma za starije i nemoćne Koprivnica. Pod nazivom Grandaddy’s Rockin’ želja je okupiti sve generacije uz igre, slatke zalogaje, plesnjak i koncert zagrebačkog rock’n’roll benda Johnny and his Rockin’ Tunes.

Festival će pratiti radionice kaligrafije, druženja, plesnjak, piknik, i DJ večeri, a završit će koncertom kantautora Denisa Kataneca i grupe Seine.

19691170_1509877745757902_1454418928_n

Raspored događanja:

Oslikavanja – svakodnevno na svim lokacijama

Radionica kaligrafije / 6.7. / 15 h/ Poduzetnički inkubator

Grandaddy’s Rockin”: Johnny and his Rockin’ Tunes (ZG) / 7.7. / 16 h/ Dvorište Doma za starije i nemoćne Koprivnica

Papergirl / 8.7. / 10 h/ Zrinski trg

Denis Katanec (ZG) / 9.7. / 20 h / Paviljon

Seine (VŽ/ZG/KC) / 9.7. / 21 SAT / Paviljon

 

?>