DRUŠTVO

Novinarstvo, profesija koja zahtijeva puno dobre volje, rada, truda, borbe i neprestalog učenja. Dok mnogi žive u teoriji da je novinarstvo samo „kamera i mikrofon“, srž novinarstva je red, rad i disciplina. Upravo su to i dokazali vrijedni novinari poznate emisije Provjereno, s kojima sam provela jedan dan u redakciji.

Upisom na ovaj fakultet, gotovo svaki student ima svoju viziju novinarstva, no koliko se s novinarstvom zaista možemo upoznati ako samo stojimo u lokvi teorije?

Kako bih olakšala sebi i svojim kolegama, odlučila sam na primjeru emisije Provjereno vidjeti što nas to čeka u budućem poslu te kroz video reportažu napraviti kratak „pogled na novinarstvo“.

U kratkom putovanju kroz njihovu redakciju, imala sam prilike vidjeti sve ono što na malim ekranima ne dolazi do izražaja; kako izgleda jedan dan u redakciji te kako teku pripreme za snimanje emisije.

„Novinarstvo je kao život, to je sve nešto nepredvidivo, puno svakakvih nekih situacija koje ti ne planiraš.“, ispričala je novinarka Ana Malbaša, te zajedno sa svojim kolegama otkrila kakvo je novinarstvo zapravo i koja je tajna njihova uspjeha.

Čime se vodi ekipa Provjerenog i što su poručili našim studentima, pogledajte u reportaži.

Video pripremila Mateja Punek
?>