SPORT

U dvorani Gimnazije Fran Galović 27. travnja održala se rukometna utakmica između Podravke i Lokomotive koja je završila pobjedom podravkašica. Također, utakmica je bila humanitarnog karaktera za obitelji Čirković iz Podravske Subotice.

Podravka Vegeta ugostila je  Lokomotivu u derbiju u kojem je trebala pobjedu od najmanje dva pogotka razlike kako bi dva kola prije kraja preuzela vodstvo na ljestvici.

Već u samom početku protivnice su povele pogotkom L. Kalaus. S obzirom na to da utakmica u prvim minutama nije tekla onako kako je planirao trener Saračević, tražio je minutu odmora. Nakon time out-a stvari su krenule na bolje te je Risović ostvarila prvu obranu, a Turk zabila prvi pogodak za Vegetu.

Podravkašice su neprestano bile u prednosti bez obzira na veći broj tehničkih pogrešaka od Lokomotive. Dobro su se snalazile u takvoj situaciji pa su do kraja utakmice povećale vodstvo na čak četiri razlike. Prije samog poluvremena gostujući trener Šoštarić dobio je žuti karton od sudaca Gubice i Miloševića. Na poluvremenu je rezultat za Vegetu bio 16-12.

58461310_436064887153877_4856741905850957824_n

Lokomotiva se nakon pauze borila i tako skoro dostigla Podravkašice s dva razlike, ali tek posljednjih deset minuta utakmice. U posljednje dvije minute Vegeta vodi s pet razlike iako je Debelić bila isključena. Krajnji rezultat za Podravka Vegetu bio je 28-23 te slijedi utakmica sa Sesvetama u posljednjem kolu za potvrdu 25. naslova hrvatskih prvakinja.

Ulaz u dvoranu je bio besplatan te su se prikupljali humanitarni prilozi za šesteročlanu obitelj Čirković iz Podravske Subotice kojima je nedavno izgorjela kuća.

 

?>