Kazalište

Ako u idućih desetak dana imate viška slobodnog vremena, svakako biste trebali zapaliti put Bjelovara gdje je u tijeku jedan od najpoznatijih domaćih kazališnih festivala – BOK Fest.

Ovogodišnje izdanje Bjelovarskih odjeka kazališta 13. je po redu. Započelo je prošle subote održavanjem tradicionalne motoalke u samom središtu Bjelovara, a snage su odmjerili domaći motociklisti potpomognuti jakim glumačkim snagama. Iste je večeri kazališna matineja otpočela Predstavom Hamleta u Mrduši Donjoj u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh. Jednu od glavnih uloga igra glavni organizator BOK-a, Bjelovarčanin Goran Navojec. Ne čudi, stoga, što su karte za spomenuti komad bile rasprodane nedugo nakon što su puštene u prodaju.

bok2

Do 13. svibnja, kada je predviđeno zatvaranje festivala, na bjelovarskim će kazališnim daskama biti izvedeno još desetak predstava najpoznatijih domaćih kazališta i pojedinaca.

bok

Osim za odlične predstave, organizatori su se pobrinuli i za niz drugih popratnih sadržaja bez kojih je BOK Fest već godinama nezamisliv. Nakon već spomenute motoalke, ovog je vikenda na rasporedu i tradicionalna izložba glumaca u sklopu koje građani mogu gledati svoje omiljene glumce u izlogu. Idući vikend obilježit će i odlični koncerti Apfelstrudela i Blues Tria, retro-party, dok je u nedjelju na rasporedu Rukometni BOK turnir na kojem će zaigrati veterani RK Bjelovara i domaći glumci.

?>