Glazba

Koncertni prostor ima odlično ozvučenje, ali izgleda da se izvođači baš i nisu razumjeli s toncem i zbog toga zvuk nije zadovoljio kriterije koji bi trebali biti nekakav standard.

Playground Hustle, odmah na prvu zanimljivo ime dvočlanog sastava kojeg čine Ivona Eterović i Magdalena Slović. Vrijeme događanja je bilo 11. travnja 2017.; mjesto široko poznati Klub Studenata Elektrotehnike u Zagrebu, tzv. KSET. Prije svega, treba spomenuti dobru organizaciju samog događanja, ljudi iz KSET-a dali su sve od sebe da bi publiku i izvođače ugostili najbolje što mogu. Također treba pohvaliti njihov projekt (festival) nazvan „Čuješ“ gdje promoviraju mlade nepoznate i manje poznate izvođače. Djevojke iz Playground Hustlea sudjelovale su u zadnjoj večeri festivala. Imaju začuđujuće kompliciran pristup muzici što je publiku i prije koncerta odmah zainteresiralo. No takav pristup ne znači da je sve ekstremno dobro.

Početkom koncerta uloge su postale jasne, Ivona Eterović na stageu ima nekolicinu instrumenata u koje ulaze električna gitara, akustična gitara, bas gitara, midi kontroleri, mikseta i naravno laptop. Magdalena Slović instrumente koristi rijetko, ona je vokalistica koja zapravo ima stil pjevanja poput Remi iz Elementala. Sve je to neko ludo nabrajanje koje ponekad i gubi smisao, ali trud se cijeni. Da pojasnim djevojke koriste miksetu i midi kontrolere da puste određenu matricu na koju se kasnije dodaju zvukovi ili sviranje određenog instrumenta i naravno vokali. Kao što sam rekao zanimljiv pristup no jako teška realizacija.

Početkom koncerta na djevojkama se vidjelo da su došle pune energije i da pokušavaju podići atmosferu ali isto tako se vidjelo da su došle nespremne. Publika to lako osjeti i tu već na početku samog koncerta nastaju određene predrasude. Koncertni prostor ima odlično ozvučenje, ali izgleda da se izvođači baš i nisu razumjeli s toncem i zbog toga zvuk nije zadovoljio kriterije koji bi trebali biti nekakav standard. Iz pjesme u pjesmu cure su se sve više opuštale i sve je išlo na bolje, no baš je to kompliciranje s masu instrumenata spustilo stvari ispod određenog nivoa.

Kada se Ivona, koja je zadužena za muziku, počela prebacivati s instrumenta na instrument primijetilo se da u svima ima nekih vještina, ali sve u svakom gubi. Zašto svirati desetak instrumenata kao početnik umjesto dva kao uvjerljivi muzičar? Uz to se Magdalenino pjevanje i repanje počelo gubiti u miksu zvukova i tu je zapravo propalo sve. Lirično ima stila, ali isto tako se čuje mnogo ponavljanja. U klubu se moglo naći mjesto gdje su se dobro čuli vokali ili ritam sekcija ili pak nešto treće, ali nije bilo mjesta gdje bi sve to bilo uredno sjedinjeno.

Sve u svemu djevojke su dale sve od sebe i to se cijeni, ali za to što rade trebaju izdvojiti još puno vremena da se sve to skupa dovede na profesionalnu razinu. Publika ih je naravno podržala ovacijama, ali se kasnije i komentirao sam nastup u svim pozitivnim i negativnim aspektima. Scenski nastup imaju, ali što im to znači kada ne mogu odsvirati određene dijelove koji su na studijskim snimkama perfektni. Svaka čast za stil i odabir muzike kakvu stvaraju, uz mnogo truda kroz godinu dvije bi mogle isplivati na širu scenu. Imaju sve uvjete za to.

?>