Uncategorized

Želite otputovati negdje i maknuti se od svakodnevice, ali na raspolaganju imate samo 2 ili 3 dana? Čini se kao nemoguća misija, ali uz malo truda i organizacije možete imati ugodan vikend i napunjene baterije za novi radni tjedan.

Što trebamo imati na umu pri planiranju puta?

  • Lokacija – za vikend putovanja ne bi trebala biti neka daleka destinacija kako vam većina vremena ne bi otišla na putovanje. Radije izaberite neko bliže mjesto na koje možete doći autom ili autobusom. Možda postoji neko mjesto u susjedstvu koje još nikad niste posjetili, a nadohvat ruke vam je.
  • Pakiranje kofera uvijek svima zadaje glavobolje te završi nepotrebnim gomilanjem stvari. Pokušajte unaprijed saznati kakvo će vrijeme biti, isplanirati outfite te uzeti samo najpotrebnije. Tako će te izbjeći bespotrebno prenatrpan kofer u kojem se nalazi sve od skafandera do badića.
  • Plan puta – što očekujte od svojeg vikend putovanja? Želite li razgledavati i upoznati novo mjesto ili samo želite „pustiti mozak na pašu“ i uživati u jelu i piću? Prije polaska na put pokušajte odrediti koji su vam prioriteti i očekivanja od vašeg putovanja. A ako vaše putovanje uključuje puno razgledavanja svakako se unaprijed informirajte o znamenitostima na vašoj destinaciji.
  • Mobilni uređaji su zasigurno stvari koje će vam najmanje trebati na putovanju. Lijepo je zabilježiti i ovjekovječiti pokoji trenutak fotografijom, no ukoliko vam život to dopušta odmaknite se od mobilnih telefona i društvenih mreža. Uživajte u trenutku i ne zamarajte objavama na društvenim mrežama. Na putovanju ste zbog sebe i trebate uživati!

Na kraju vikend putovanja izvucite dobre i loše strane tog puta kako bi možda za sljedeći put ispravili neke greške i bolje organizirali putovanje. I svakako ponesite neki suvenir kao podsjetnik kako se i vikendom može dobro putovati.

?>