DRUŠTVO

Vrlo zanimljivo predavanje u sklopu kolegija Intervjuiranje na odjelu Komunikologija, mediji i novinarstvo na Sveučilištu Sjever, SC Koprivnica održao je novinar Marko Petrak. Tema predavanja bila je „Podcast kao nova omiljena medijska forma“, a Marko Petrak kao voditelj ili kako je on to preciznije objasnio „podcaster“ na sve praćenijem i brzorastućem Podcast incubatoru, govorio je studentima i profesorima o nastanku podcasta, svojim početcima i odluci pokretanja novoga medijskog sadržaja kao i svim karakteristikama podcasta.

Marko Petrak

Osnovna misao zbog čega smo Marka Petraka pozvali na Sveučilište bila je što smo prepoznali podcast kao novu medijsku formu za koju ne bih rekao da je samo brzorastuća nego već i galopirajuća. Podcast u današnjem obliku je sigurno još više popularizirao intervju kao novinsku vrstu, a studenti su na našim predavanjima i vježbama često upravo analizirali intervjue s Podcast incubatora. Vjerujem, kako je gospodin Petrak dao i neke savjete svima onima koji planiraju pokrenuti i vlastite podcaste, rekao je doc.dr.sc. Krešimir Lacković, voditelj kolegija Intervjuiranje koji je uoči predavanja zahvalio gostu na dolasku na Sveučilište Sjever.

Marko Petrak, doc. dr. sc. Gordana Tkalec, dr. sc. Krešimir Lacković

Nakon vrlo zanimljivog predavanja Marko Petrak je po sistemu Q&A (pitanja i odgovori nap.a) što je praksa na Podcast incubatoru bio dostupan za sva pitanja studenata. Gost našeg sveučilišnog centra nije krio zadovoljstvo svojim boravkom u Koprivnici.

Zahvaljujem se profesoru Lackoviću na pozivu, kao i na toploj dobrodošlici njemu i ostalim profesorima s Fakulteta. Također se zahvaljujem svim studentima koji su u velikom broju i s velikim zanimanjem popratili moje predavanje na temu nove brzorastuće medijske forme – podcast. Iznenađen sam koliko je dobro Sveučilište Sjever organizacijski i infrastrukturno posloženo i kao takvo može zaista biti primjer drugim fakultetima i sveučilištima. Također moram pohvaliti profesore koji su prepoznali medijske trendove i upravo onim relevantnim i bitnim, kao što je podcast, dali prostora i zasluženu važnost. Studenti koji su aktivno sudjelovali u predavanju svojim pitanjima su također zaslužili sve pohvale i uvijek ću se s velikom radošću odazvati predavanjima na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Do neke druge prigode – rekao nam je nakon predavanja Marko Petrak.

foto: Nikola Marijanović

?>