SPORT

Nakon trećeg pokušaja, Petra Martić osvojila je svoj prvi WTA turnir u karijeri. Na turniru iz 250 serije u Istanbulu hrvatska tenisačica svladala je mladu Čehinju Marketu Vodroušovu.

Martić je pobijedila  rezultatom 1:6, 6:4, 6:1, te je tako četvrti put svladala svoju protivnicu. Ova pobjeda je  puno  vrednija, pošto je titula u pitanju.

Meč za Petru nije počeo sjajno, već u prvom setu nije osvojila niti jedan svoj servis. Očito je bila prisutna nervoza u servisu što je protivnica vješto iskoristila i s tri oduzeta servisa privela set kraju. Činilo se da meč ne ide u dobrom smjeru za Martić.

U drugom setu nakon tri međusobno oduzetih servisa, (od čega je dva puta Martić oduzimala servis protivnici), dogodio se ključan trenutak seta. Nakon što je Petra spasila 0: 40 u zadnjem gameu okrenula je rezultat  i uspjela osvojiti  drugi set.

U trećem setu, Marketa je počela s osvajanjem svojeg servisa, no nakon toga kao da je uslijedio veliki pad u koncentraciji i snazi, te je Petra do kraja meča uzela svih 5 gameova i došla do  najvećeg rezultata u svojoj bogatoj karijeri.

Ovom pobjedom Petra Martić je od ponedjeljka 36 tenisačica svijeta, što je samo 5  mjesta lošije od njezinog najboljeg rejtinga karijere, koji je bio 31 mjesto.

Nadamo se da će Petra nizati pobjede i  u budućnosti ostvariti još bolje rezultate. To svakako zaslužuje svojim radom i upornošću.

?>