SVEUČILIŠTE SJEVER

Predsjednica uprave Carlsberg grupe – Helle M. Petersen – jučer je, 2. travnja, održala gostujuće predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica. Od 2016. ona je predsjednica uprave Carlsberg Croatia i Carlsberg Hungary, a prije toga je bila potpredsjednica Komercijalnog i strateškog planiranja u Carlsbergu China. Ima više od 20 godina iskustva u ovoj tvrtki.

Predavanje je uvodnim pozdravom otvorila pročelnica odjela za Komunikologiju, medije i novinarstvo, Gordana Tkalec. Helle M. Petersen je izjavila kako je bila sretna što su Sveučilište Sjever i Carlsberg grupa potpisali suradnju. Također, kako bi ohrabrila studente da se prijave za posao u Carlsbergu poručila je: I met a couple of you outside and the first thing you are telling me is that you dream about actually taking a job outside Croatia. But I’m going to show you how to do that also by joining a company here in Croatia, who has access to the world.

Predstavila je sebe studentima na tri načina – biografija, moja osobna uvjerenja i moja poslovna uvjerenja. Spomenula je kako je za svojih 50 godina posjetila 94 države. Trenutno živi u Hrvatskoj, a živjela je u Maleziji, Nepalu, Kanadi, Kini i još nekoliko zemalja. Nekoliko puta je spomenula I actually believe that good manners are much more important than just good education. Također, studentima je napomenula kojih su to pet stvari koje će im pomoći da postanu uspješni u poslu.

Nakon predstavljanja, Helle M. Petersen studentima je rekla nešto više o grupaciji Carlsberg. Tvrtku je osnovao J. C. Jacobsen 1847. godine. Carlsberg je jedna od najstarijih svjetskih industrijskih organizacija. Imaju oko 140 proizvoda i čak 40 000 zaposlenih, od čega je 3 000 u Hrvatskoj. Poručila je studentima Doing what you like to do will fuel your motivation and able you to be much more successful than keep on dreaming about things that are impossible because you simply don’t have talent in that department.

?>