Izložbe

Sveučilište Sjever sudjeluje na 17Festivalu znanosti koji će se odvijati u periodu od 8. do 13. travnja 2019. godine. U organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti su „BOJE“. Festival znanosti je prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja rada. Na Festivalu će se održati mnogobrojne radionice na koje je dobrodošla sva javnost. Neke od radionica održat će se na Sveučilištu Sjever, a neke u Knjižnici i čitaonici ”Fran Galović”. U toj suradnji, sveučilišna knjižnica napravila je izložbu o bojama u gradskoj knjižnici s ciljem povezivanja sveučilišta s drugim ustanovama te smještanja Festivala u srce grada.

Image-1 - knjiznica

Festival znanosti manifestacija je kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Kao i prethodnih godina, obiluje različitim aktivnostima: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe.

Program radionica koje će se u sklopu Festivala znanosti održati na Sveučilištu Sjever SC Koprivnica i SC Varaždin.

?>