Hrana

Još jedna u nizu aplikacija za vježbanje, My Fitness Pal, nam je zapela za oko baš zbog toga što gdje god da se nalaziš i što god da jedeš informaciju o kalorijskoj vrijednosti možeš dobiti pomoću aplikacije – bilo da hranu kupuješ u pekarama poput Dubravice, Mlinara ili u nekom supermarketu poput Lidla, Kauflanda ili Konzuma.

Ova aplikacija vrlo je korisna pogotovo ako paziš na kilograme ili pokušavaš smršavjeti. Također, ako ti je važno što unosiš u  vlastito tijelo dobrodošli su i podaci o sastavu pojedine hrane.

Kako saznati podatke o nekom proizvodu

Lako je. Pomoću kamere na mobilnom uređaju skeniraš barko, a na ekranu će se ispisati tablica nutrijenata koje sadrži. Sve proizvode koje kupiš u trgovini možeš skenirati, a ako posjetiš pekaru ili neko mjesto gdje namirnica nema bakod, u tražilicu možeš upisati primjerice “tuna sendvič Dubravica” ili “riža 50 grama i pečeno meso u Nokturno restoranu” i izbacit će koliko kalorija jelo sadržo i koliko još smiješ unijeti taj dan. Znači gdje god da se nalaziš i što god namjeravaš jesti, aplikacija će sve izračunati.

maxresdefault-1

Aplikacija My Fitness Pal dostupna je na svim mobitelima, neovisno je li to Android ili iOS sustav  i potpuno je besplatna. Na početku treba unijeti kilažu i visinu te si zadati cilj – koliko kilograma želiš tjedno dobiti ili izgubiti pa će ti prema tome aplikacija odredi koliko kalorija dnevno trebaš unositi. Pratit će svaki tvoj obrok iz dana u dan, a tvoje je samo da upisuješ namirnice koje konzumiraš. Ako jedan dan uneseš više kalorija nego što bi trebalo/la, to će pisati, tako da sljedeći put pripaziš i pojedeš manje. Zaboraviš li unijeti što si pojeo/la za ručak ili večeru, postoji podsjetnik koji će te upozoriti na to.

myfitnesspal-hack-796x419

Zdravlje nije samo brojanje kalorija. I nije samo skidanje aplikacije za vježbanje ili brojanje kalorija. Možda da se dogovoriš s frendom/icom, pa zajedno krenete u zdrav život koji podrazumijeva i više kretanja? Ova aplikacija stvarno je odlična, a na tebi je da je instaliraš. Nije ništa komplicirano i neće ti oduzeti puno vremena, a donijet će dobro tebi i tvome tijelu te motivirati za zdraviji način života! Sretno.

?>