Znanost i obrazovanje

Tjedan karijera „Connect Week UNIN“ koji se održao virtualno na Sveučilištu Sjever od 22. do 26. ožujka, na svome je posljednjem danu ugostio brojne izlagače iz različitih dijelova novinarskog spektra poslovanja.

Pod vodstvom moderatorice i profesorice Petre Kuhar, svoja su nam poslovna iskustva i karijere predstavili: novinar i reporter Nove TV, Vjeko Đaić, novinarka i urednica programa Alfa radija, Slavica Trgovac Martan, novinarka i urednica varaždinske VTV televizije, Martina Konjević te specijalistica za digitalne komunikacije Podravke, Bernarda Pavičić.

Panelu je na veliko zadovoljstvo studenata prisustvovala i novinarka te urednica i voditeljica televizijske emisije „Provjereno“ Nove TV, Ivana Paradžiković.

U opuštenoj atmosferi izlagači su odgovarali na pitanja moderatorice te studentima podijelili korisne savjete za bolje razvijanje njihove profesionalne karijere.

Novinar i reporter, Vjeko Đaić, rekao nam je kako je sudjelovao u razmjeni studenata Erasmus te je neko vrijeme proveo u Parizu. Nekako smo se potajno nadali njegovoj demonstraciji francuskog jezika i ponekom croissantu, ali možda neki drugi put. Bivša studentica Sveučilišta Sjever te novinarka i voditeljica VTV televizije, Martina Konjević, rekla nam je kako ipak nije baš dobra ideja prepisivati na ispitu kod pročelnice Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo, profesorice Gordane Tkalec.

Nakon panela uslijedilo je predstavljanje tvrtki, na kojem su neki od izlagača predstavili poslovanje svojih organizacija, radnu okolinu te pogodnosti koje sa sobom ono nosi. Svoje su poslovanje tako predstavili Nova TV, VTV televizija te Alfa radio.

U programu Tjedna karijere sudjelovalo je više od 40 međunarodno priznatih tvrtki, a cijeli je program pratilo više od 10 000 studenata.

?>