SVEUČILIŠTE SJEVER

„Koprivnica je zaista prekrasan grad. Iznenadila sam se koliko je zapravo mali“, izjavila je Lana.

Lara Ramić (13) i Lana Jurinić (14) posjetile su Koprivnicu i Sveučilište Sjever u petak, 18. ožujka. Dvije djevojke učenice su šestog razreda Osnovne glazbene škole Zlatko Baloković u Zagrebu. Lara svira violinu, a Lana klavir.

„Nije bed što još ne znamo ni koju ćemo srednju školu upisati, ali došle smo vidjeti Sveučilište“, našalila se Lara.

Ove su ambiciozne djevojke zasad odlučile samo što će dalje s glazbom. Ići će u srednju glazbenu školu, i to obje na teoretski odjel. Za drugu srednju školu Lana još nije sigurna, a Lara ni ne razmišlja budući da tek završava sedmi razred.

U Koprivnicu su došle vlakom, što im je bilo prvi put da su se njime vozile pa im je i to bio doživljaj. Nisu propustile slikati se za uspomenu. Po dolasku u Koprivnicu najprije su otišle do Podravke i u njezinu trgovinu. Nisu mogle odoljeti, a da nešto ne kupe. Prošetale su Trgom i obišle stadion.

„Sve je prekrasno za vidjeti, pogotovo nas je iznenadila izložba na Trgu. Lijepo je da imaju tako nešto za Uskrs. Mislim da bi to dobro došlo i Zagrebu“, napominje Lara.

Kad su došle na Sveučilište, iznenadile su se veličinom prostora. Obišle su sve prostorije, ali jedna ih se posebno dojmila. „Meni se najviše svidjela čitaonica zbog Macova, kojima sam imala priliku prvi put se služiti. Barem nakratko“, rekla je Lana.

Brzo im je prošao dan i polako su se, prepune lijepih slika i dojmova, vratile kući u Zagreb.

„Studentima jedino nedostaju menza i dom. Ne razumijemo zašto se i to ne napravi, ali dobro. Grad i Sveučilište su prekrasni i vrlo moderni. Sigurne smo da su studenti ovdje jako, jako sretni i zadovoljni. Da smo ovdje, i mi bismo bile“, zaključile su složno.

?>