Info

U subotu, 10. prosinca 2016. godine, u Sveučilišnom centru Varaždin održat će se radionica “Umijeće znanstvene komunikacije” (“Art of Science Communication”). Radionicu će u dvorani 110, u 9:00 sati, održati April Cashin-Garbutt iz Londona.

Glavna predavačica April Cashin-Garbutt urednica je popularnog australsko-britanskog portala News-Medical.net. Održat će interaktivno predavanje o metodama intervjuiranja i znanstvenoj komunikaciji, koje je također održala na Sveučilištu Cambridge.

slika-138

Osim nje, dio predavanja održat će i Damien Jonas Wilson s Kariba, na temu svojih multikulturalnih iskustava u znanosti i znanstvenoj komunikaciji tijekom studiranja i usavršavanja na Sveučilištu u Utrechtu, Zagrebu i na Harvardu. Predavač na Sveučilištu Sjever, Tomislav Meštrović, koji je glavni organizator radionice, pričat će o razvoju znanstvene komunikacije.

Radionica je zajednički organizirana od strane Sveučilišta Sjever i Američkog društva za mikrobiologiju (ASM), na inicijativu doc. dr. sc. Tomislava Meštrovića te mladog ambasadora Američkog društva za mikrobiologiju (ASM) za Hrvatsku. Na radionici su dobrodošli svi zainteresirani.

?>