Akademska čestitost

 

Dana 09. listopada 2018. u Sveučilišnom centru Koprivnica, održano je uvodno predavanje za studente prve godine. Predavanje je započelo u 16 sati, koje je otvorio prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša i zaželio dobrodošlicu i sreću svim studentima.

Pročelnica Odjela za novinarstvo, doc. dr. sc. Gordana Tkalec predstavila je svoj odjel studentima, isto kao i  pročelnik Odjela za medijski dizajn, doc. dr. sc. Dean Valdec i pročelnik Odjela za poslovanje i menadžment izv. prof. dr. sc. Krešimir Buntak.

Sveučilšte Sjever od ove akademske godine pokrenulo je dva nova smjera – Odjel za tehničku i gospodarsku logistiku i Odjel za prehrambenu tehnologiju koji su također bili predstavljeni studentima. Prehrambena tehnologija najmlađi je odjel koji je nakon predstavljanja bio star tek 15 minuta, kako je izjavio i pročelnik. Studentima su predstavljeni ostali pročelnici i predstavnici stručnih službi Sveučilišta (Služba za pravne i kadrovske poslove, studentska referada, Sveučilišna knjižnica, Ured za međunarodnu suradnju). Nakon toga, svaki odjel je imao zasebno uvodno predavanje sa svojim pročelnicima.

 

Pitali smo nekoliko brucoša kako im se sviđa na Sveučilištu, zašto su izabrali taj smjer i otkud dolaze.

IMG_1901

Tanja, Varaždin

“Završila sam Ekonomsku trgovačku školu u Čakovcu, smjer hotelijersko turistički  tehničar. Upisala sam smjer Novinarstvo zato što mi se to posebno svidjelo, a u slobodno vrijeme volim čitati i pisati.”

 IMG_1902

Lorena

“Upisala sam Novinarstvo zato što mi je baka spisateljica pa me potaknula, a to mi je i u genima. Krećem bakinim stopama!”

 IMG_1905

Mihaela i Ivana, Križevci

“Upisale smo Tehničku i gospodarsku logistiku i Poslovanje i menadžment jer su nam se ti smjerovi činili veoma zanimljivima i interesantnima. Za Sveučilište Sjever sam čula od svoje kume koja je sad na drugoj godini. Također, u srednjoj smo školi imali predstavljanje ovog sveučilišta pa me to dodatno potaknulo. Sviđa mi se i zgrada, baš je neobična!”

 

 

 IMG_1907

Lucija, Vrbovec             Lara, Bjelovar

Lucija: “Prije ovoga sam studirala Upravno pravo što mi se nije posebno svidjelo, no zato smatram da će Novinarstvo biti puno zanimljivije!”

Lara: “Upisala sam Novinarstvo jer sam bila visoko pozicionirana na listi, no smjer mi se svidio jer se razlikuje od svih ostalih na ovom fakultetu!”

 

“Upisao sam Poslovanje i menadžment jer me to zanima, volim ekonomiju! Nadam se da ću po završetku fakulteta pronaći dobar posao, a želio bih biti poduzetnik.”  – Karlo, Koprivnica

“Upisao sam Poslovanje i menadžment zato što smatram da je to zanimljivo i iskreno se nadam se da ću jednoga dana biti uspješan poduzetnik.” – Mario

Za kraj, brucoše je ispred zgrade fakulteta dočekala ekipa iz RedBulla kako bi podijelila „Brucoški paket za preživljavanje“, a studentima su ondje upute i sitnice koje će im koristiti kroz “teško” razdoblje studiranja – spužvica za posuđe, čokolada, RedBull, omot za indeks i sl.

?>