SPORT

U utorak i srijedu, 3 i 4. travnja ove godine u Varaždinu se održalo kvalifikacijsko natjecanje za popunu poluzavršnog natjecanja skupine SJEVER.

Organizator sportskog događaja jest Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever.

Sudionici:

 1. Sveučilište Sjever
 2. Veleučilište u Vukovaru
 3. Veleučilište u Požegi
 4. Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Osijeku su se temeljem rezultata iz prošle godine već kvalificirali, no ove četiri ekipe su se borile za preostala dva mjesta.

Prvi dan je odigrana utakmica koja je odlučila o pobjednicama kvalifikacija kad je Vukovar pobjedio Požegu rezultatom 2:0. Međutim, iza tog rezultata kriju se dva neizvjesna seta u kojima su tek nijanse odlučile o pobjednicama. Utakmica između ZŠEM-a i domaćih igračica, nažalost, nije bila toliko neizvjesna. Domaća ekipa izgubila je 2:0.

Drugi dan je sve bilo u znaku Vukovara i Požege. Dvije lake pobjede i zaslužen je plasman na poluzavršnicu. Ekipa ZŠEM-a kojoj je ovo drugi nastup na UniSport natjecanjima pokazala je napredak u odnosu na prošlu godinu te se očekuje da dalje nastave istim putem. Domaća ekipa je tek u nastajanju i ne sumnjamo da će u sljedećim sezonama pokazati više.

1. dan (4.4.2017.)

 • ZŠEM – SJEVER 2:0
 • Vukovar – Požega 2:0

2. dan (5.4.2017.)

 • Vukovar – Sjever 2:0
 • ZŠEM – Požega 0:2
 • Vukovar – ZŠEM 2:0
 • Požega – Sjever 2:0

Poredak:

 1. Veleučilište u Vukovaru
 2. Veleučilište u Požegi
 3. ZŠEM
 4. Sveučilište Sjever

sport2

?>