SVEUČILIŠTE SJEVER

Prošli tjedan u Koprivnici i Zaprešiću, održane su interaktivne radionice u formi World Cafea u okviru projekta zakOČI – Take a brake!

Cilj ovih radionica je razmotriti kritične situacije za djecu u zaprešićkom i koprivničkom prometu kako bi se do kraja projekta razvio model intervencije u prometu kojim bi se povećala sigurnost djece. Profesori i studenti sa Sveučilišta Sjever će učeći iz švicarskih iskustava i njihovih najboljih praksi osmisliti rješenja za signalizaciju ili usporavanje prometa, a trošak prometnog rješenja bit će pokriven sredstvima iz projekta.

Na kraju radionica moderatori i moderatorice su sumirali sve što su doznali te istaknuli najviše komentirane problematične točke u prometu ovih grdova kao i problematično ponašanje sudionika prometa. Po izlaganju moderatora, sudionici su zajednički prokomentirali zaključke željno iščekujući razvoj cijelog projekta i implementaciju novog modela kojem su i oni pripomogli da se ostvari.

U srijedu, 12. 06. u 12 sati, u sklopu projekta održat će se javno predavanje koje će održati švicarski partneri koji će prenijeti svoja iskustva u povećanju sigurnosti prometa djece i pješaka našim studentima i svim zainteresiranim gostima.

foto: Ante Klečina

?>