SVEUČILIŠTE SJEVER

Jučer je u Sveučilišnom centru Koprivnica povodom 60. godišnjice Večernjeg lista i 15. godišnjice Poslovnog dnevnika održan okrugli stol s temom „Budućnost u Hrvatskoj“ te je otvorena velika izložba Večernjeg lista „Zajedno smo 60 godina“.

Na svečanom je otvorenju svoju riječ dala članica Uprave i direktorica Večernjeg lista Andrea Borošić zatim prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša, gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, ministar turizma Gari Capelli i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Slika zaslona 2019-04-24 u 09.13.32

„Hrvatskoj ste potrebni, Hrvatska ste vi, vaše znanje i vaša mladost i vaša želja da Hrvatsku dokazujete u velikoj obitelji Europskoj uniji.“ motivirao je ovim riječima ministar turizma Gari Capelli studente Sveučilišta Sjever te tako završio svečano otvorenje programa.

Kako bi se istaknula važnost zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj u okruglom su stolu sudionici prokomentirali razne teme vezane uz odlazak mladih u inozemstvu, povjerenje mladih u vladu, politiku i institucije te kakva je važnost medija u tome.

IMG_7524

„U načelu se slažem s važnošću medija i s time da mediji puno toga diktiraju i stvaraju nekakvo mnijenje, ali ono što bih volio naglasiti je to da i za ponašanja medija i za sve druge društvene tokove koje imamo u ovoj zemlji na kraju ipak iza svega stoji politika.“ rekao je gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić u okviru okruglog stola.

Svoje su mišljenje s publikom, ali i sudionicima okruglog stola podijelili i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever doc. dr sc. Gordana Tkalec, v. d. pročelnika Odsjeka za novinarstvo Sveučilišta Sjever doc. dr. sc. Željko Krušelj, direktor marketinga tvrtke Hangar 18 Mario Pintar i glavna urednica Bjelovarskog lista Slavica Trgovac Martan. Moderatorica okruglog stola bila je pomoćnica glavnog urednika Poslovnog dnevnika Ana Abrahamsberg.

IMG_7537

Sa završetkom okruglog stola započela je interaktivna tribina namijenjena studentima gdje je predstavljen studentski natječaj u pisanju projekata kojim Večernji list grupa nagrađuje izvrsnost hrvatskih studenata, a gosti poduzetnici bili su viša menadžerica ljudskih potencijala Plive, Vlatka Pieters, osnivač i vlasnik tvrtke Pobis d.o.o. Boris Poljak i jedan od osnivača tvrtke Codebox Martin Kolarić.

IMG_7423

Nakon tribine riječima kustosice i autorice izložbe Ive Körbler te gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića svečano je otvorena izložba Večernjeg lista.

Zanimljivu retrospektivnu multimedijalnu izložbu najutjecajnijih dnevnih novina kroz povijest možete pogledati sve do 26. travnja u predvorju na 1. katu Sveučilišta Sjever Koprivnica od 8 do 20 sati.  Kako je i rekao sam gradonačelnik Jakšić “To mogu samo veliki!” Dođite i uvjerite se.

?>