Info

U Varaždinu je 28. travnja 2016. godine odigran poluzavršni odbojkaški turnir UniSport skupine Sjever. U dvorani Graberje za plasman na UniSport Finals, koji će se ove godine održati u Poreču, borile su se četiri ženske i tri muške ekipe, a Sveučilište Sjever imalo je svoje predstavnike u natjecanju iz muške odbojke.

U ženskom dijelu natjecanja sudjelovale su odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru i Zagrebačke škola ekonomije i menadžmenta.

Tri muške momčadi došle su sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta Sjever.

Pod vodstvom trenera Kristijana Kešine i predsjednika Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever profesora Nedjeljka Pavleca odbojkaši Sjevera odigrali su dvije utakmice.

IMG_3281

Ekipa osječkog sveučilišta bila je prvi protivnik Sveučilišta Sjever. U neizvjesnom prvom setu igralo se bod za bod sve dok Osječani nisu iskoristili nekoliko pogrešnih servisa Sjevernjaka, odvojivši se na nedostižnih deset bodova prednosti. Set je završio rezultatom 25 : 15 za Osijek. Demoralizirani igrači Sjevera nisu uspjeli skupiti snage za ozbiljan otpor u nastavku utakmice pa je drugi set završen s lakih 25 : 9 za Osječane.

U zadnjoj utakmici dana odbojkaše Sjevera dočekala je ekipa iz Zagreba, koja je ranije s 2 : 0 (25 : 17, 25 : 20) dobila Osijek. U prvom setu najbolja ekipa muškog djela turnira imala je ozbiljnih problema s probuđenim Sjevernjacima. Kad je sredinom seta domaća momčad povela s 10 : 7, činilo se da je na pomolu veliko iznenađenje. Pobjednički je ritam prekinula ozljeda Marka Davida, koji je krivo doskočio prilikom smasha, što je Zagrepčanima omogućilo spasonosni predah. David je nastavio utakmicu, ali više nije mogao pružiti sto posto. Servis Sjevernjaka ponovo se pokvario pa su na kraju odbojkaši iz Zagreba set dobili rezultatom 25 : 17. Gubitak prvog seta, kao i u prethodnoj utakmici, demoralizirao je odbojkaše sa Sjevera pa je drugi set otišao protivniku s lakih 25 : 7.

IMG_1294

Ženski dio turnira riješen je u susretu osječkog i zagrebačkog sveučilišta. Sveučilište u Zagrebu, u čijoj je ekipi nastupilo nekoliko igračica koje su dan ranije osvojile klupsko državno prvenstvo igrajući za ženski odbojkaški klub Mladosti, u neizvjesnoj je utakmici rezultatom 2 : 1 (20 : 25, 25 : 8, 13 : 15) izborilo prvo mjesto na varaždinskom turniru.

Na UniSport Finals, koji se ove godine održava u Poreču od 19. do 22. svibnja, idu muške i ženske ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever dobio je pohvale zbog odlične organizacije turnira. Ronald Štrumberger, sportski direktor HASS-a, i Davor Habljak, glavni tajnik HASS-a, izrazili su zadovoljstvo uvjetima koji su dočekali studente sportaše, kao i provedbom cjelokupnog natjecanja. Uspjeh je još veći kad se zna da je ovo prva manifestacija te vrste održana u Varaždinu, ali i jamstvo da će sličnih događaja u budućnosti biti više.

Svi rezultati UniSporta – poluzavršnica skupina SJEVER

Studentice

Zagreb – Vukovar 2 : 0 (25 : 0, 25 : 9)

ZŠEM – Osijek 0 : 2 (3 : 25, 8 : 25)

Vukovar – ZŠEM 1 : 2 (25 : 22, 21 : 25, 10 : 15)

Zagreb – Osijek 1 : 2 (20 : 25, 25 : 8, 13 : 15)

Studenti

Osijek – Sjever 2 : 0 (25 : 15, 25 : 9)

Zagreb – Osijek 2 : 0 (25 : 17, 25 : 20)

Sjever – Zagreb 0 : 2 (25 : 17, 25 : 7)

?>