DRUŠTVO

Električni busevi “BusKo” od ponedjeljka, 24. rujna, opet su na cestama. Grad Koprivnica i Komunalac predstavili su besplatan javni prijevoz koji će osigurati putnicima prijevoz prema liniji od Kampusa preko središta grada do autobusnoga kolodvora.

U planu je uvođenje i drugih voznih linija, za koje će građani biti obaviješteni. Kapacitet autobusa je 12 putnika, a maksimalna brzina je 90 km/h. Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena.

Hvala upravi Komunalca koja si je dala truda da vrati priču na ulice grada Koprivnice. Vjerujem da će ova prva linija potaknuti interes i kod naših studenata, ali i svih ostalih građana. Vrlo skoro ćemo se opet vidjeti i prezentirati drugu liniju za koju, po iskazanom interesu naših sugrađana i sugrađanki iz prigradskih naselja ima velikog interesa te postoji potreba. Obuhvatit će dio grada koji se tiče primjerice, Starigrada, Reke, Vinice. Veseli me da smo uspjeli doći do plodova rada zahvaljujući najvećem projektu u Gradu, a to je Civitas Dynamo. Upravo zahvaljujući tome imamo električne buseve. Zato se možemo pohvaliti s činjenicom da imamo održivi javni gradski prijevoz – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vozni red možete pogledati ovdje:

VOZNI-RED-za-web

 

?>