Info

Jučer, 5. srpnja, gradonačelnik Mišel Jakšić obišao je Sveučilišni kampus na kojem se trenutno izvode radovi, a riječ je o adaptaciji postojećeg objekta veličine oko 300 metara kvadratnih unutar kojega će se nalaziti studentski restoran i caffe bar.

– Grad Koprivnica prije pet godina odlučio je postati sveučilišni grad, zbog toga naišli smo na mnogo kritika, a danas smo izuzetno ponosni na naše Sveučilište koje nam omogućava, ne samo daljnje obrazovanje u Koprivnici, već i gospodarski razvoj. – rekao je Jakšić.

Sveučilište Sjever jedini je investitor u ovom projektu za koji je izdvojeno oko tri milijuna kuna. Od ukupnog iznosa za građevinske radove predviđeno je oko dva milijuna kuna, a oko 800 tisuća iznosit će namještanje zgrade.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, Mario Tomiša, objasnio nam je kako će trećina objekta biti namijenjena za kuhinju, manji dio zauzimat će caffe bar, a najveći dio prostora namijenjen je za preuzimanje i konzumaciju hrane. Tu će se nalaziti i velika terasa od oko 200 metara kvadratnih koja će biti prilagođena za nekoliko stotina studenata.

—Studenti, kao i mi, jedva čekaju i zajedno smo sretni što se krenulo u izgradnju studentskog restorana. Nadamo se da će početkom sljedeće akademske godine početi s radom. — nadodaje Tomiša.

?>