Glazba

Koncert Od Bacha do sevdaha održan je 14. veljače 2016. godine, na Valentinovo, u 20:00 u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Popularni harmonikaš Samir Sammy Hasić pripremio je ovaj koncert sa svojim orkestrom Od Bacha do sevdaha. Koncertu je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se publici obratio prije početka svirke. Obećao je da će se koncert sljedeće godine održati u Velikoj dvorani.

Program je započeo Samir Hasić, varirajući poznata klasična djela. Nastupilo je i dvoje njegove djece, sin i kćer, koji su također izvodili klasiku. Ostatak je večeri orkestar izvodio najpoznatije bosanske sevdahe.

Na koncertu je vladala obiteljska atmosfera. Vođa orkestra komunicirao je s publikom cijelo vrijeme, a u jednom se trenutku prošetao među gledateljima, ponudivši im da sami naruče neku pjesmu.

Nakon koncerta priređen je domjenak na kojem su se prisutni mogli slikati i popričati s članovima orkestra.

„Inače nemam običaj ići na koncerte u Lisinski, međutim ovo nisam željela propustiti. Bilo je fantastično“, izjavila je Gordana, jedna od posjetiteljica.

„Volim harmoniku. To mi je najdraži instrument. I ostali izvođači, violine, bas, kontra i klavir, bili su odlični. Koncert mi se jako svidio“, rekla je Lina koja je uživala u koncertu.

?>