Uncategorized

Jasenka Šprem, supruga pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, jučer je gradskoj upravi Grada Koprivnice poklonila njegovu vrijednu zbirku knjiga.

U gradskoj su upravi obitelj Šprem primili saborska zastupnica i gradonačelnica Vesna Želježnjak i saborski zastupnici Darko Ledinski i Željko Šemper, zamjenici gradonačelnice Mišel Jakšić i Melita Samoborec te predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

„Ovih 149 naslova bit će izloženo u ovoj prostoriji. Bit će trajna uspomena na našeg Borisa. Zahvaljujem vam na donaciji“, istaknula je gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Privatnu zbirku Borisa Šprema čine naslovi koji su obavezna literatura za modernoga hrvatskog intelektualca. Zbirka se sastoji od knjiga iz područja društvenih, politoloških znanosti, kao i knjiga iz područja umjetnosti. Zbirka knjiga činit će knjižnicu gradske uprave kojom će se moći koristiti svaki budući gradonačelnik, dužnosnici ili članovi gradskog vijeća.

„Nadam se da će oni koji će ih trebati osjećati da će moći nešto izvući iz ovih knjiga, iz ovog prijašnjeg iskustva i pameti koja je ovdje prezentirana. Htjela bih da vam zbirka koristi. Ne mogu reći da mi nije bilo teško odvojiti se… Evo, dvije i pol godine čekam da napravim taj zadatak“, istaknula je Jasenka Šprem.

?>