Moda

Carrie Bradshaw – prvo lice „Sex i grada“. U televizijsku povijest ušla kao najveća ljubiteljica cipela, a po njenim modnim pravilima igramo i desetljećima kasnije. U 2019.-oj godini u modu se vraća njena omiljena vrsta cipela!

Svatko tko je gledao Sex i grad sigurno već zna o kakvim cipelama je riječ. Iako je njihov modni povratak već itekako vidljiv, pogotovo na društvenim mrežama, dizajneri predviđaju kako će tek na jesen biti na vrhuncu popularnosti.

Riječ je o cipelama mule, a najveću popularnost doživjele su krajem 90-ih i početkom 2000-ih. Kada pomislimo na Carrie Bradshaw odmah se sjetimo cipela s potpisom Manola Blahnika, a vjerujemo kako ćete tada slične parove moći pronaći i u povoljnim high-street trgovinama.

š

Ovakve satenske cipelice sa svjetlucavim detaljima i kristalima, koje nam donosi Zara sada se vraćaju na modnu scenu. Svjetski poznati dizajneri već su prošle godine polako krenuli s modelima natikača s petom, a ove godine trend si uzima maha. Otvorene, zatvorene, s debelom petom, klasične crne, prozirne – vi birate!

šš

Slične modele možemo sresti i kod svih velikih dizajnerskih kuća, od Balenciage, preko Guccija pa sve do samog Manoloa Blahnika, a u svojim kolekcijama zanimljive modele cipela mule predstavila su dizajnerska imena poput Stelle McCartneyRuperta Sandersona, modne kuće Miu Miu kao i suvremeni brendovi poput Rejina PyoBy Far i Neous.

Radujem se modelima koji će na police stići u idućuim mjesecima, a vjerujem kako svaka utjecajna fashionistica već ima jedan par u svome ormaru.

Do ljeta ćemo svi hodati u Carrie cipelama, u to nema dvojbe.

?>