Uncategorized

U subotu 16. ožujka u dvorani Branimir Jedvaj odigralo se deseto kolo Prvenstva Hrvatske za kadete s početkom u 16 sati. KK Koprivnica ugostila je Dubravu i izgubila rezultatom 66-71 (14-20, 27-21, 10-15, 15-15).

Na početku utakmice domaćini su se izborili za loptu i vrlo brzo poveli 5-0. No niz neočekivanih pogrešaka domaće ekipe dovodi goste u priliku za priključak, što su i iskoristili. Dubrava ubrzo dolazi do vodstva 7-8 i zadržava ga do kraja prve četvrtine koja završava 14-20. Nakon kratkog odmora kreće druga četvrtina i obje ekipe pokazuju koliko su igrački dobre. Bolji dojam ipak ostavljaju Koprivničanci te uspijevaju izjednačiti, nakon što su u jednom dijelu gubili deset razlike (27-37), i na poluvrijeme otići rezultatom 41-41.

Početak treće četvrtine nastavljen je u jednakom ritmu, no nakon polovice iste počinje lagano opadati, što se najviše vidjelo na igri domaćih dečki, koji su prečesto radili pogreške, a gosti su to iskoristili na najbolji mogući način. Tako je kraj predzadnje četvrtine završen rezultatom 51-56. Zadnja četvrtina bila je vrlo napeta. Domaćini iskorištavaju greške gostiju te dolaze na minimalan zaostatak. Međutim, sav trud i želja Koprivničanaca za pobjedom pali su u vodu brzopletim napadima i lošim učinkom slobodnih bacanja, čiji je učinak na kraju iznosio svega 11%. Dečki iz Dubrave odlično su se postavili i smirenih glava priveli utakmicu kraju.

Najbolji pojedinci u gostujućim redovima bili su Fran Cvitanović i Juraj Radonić koji su postigli po 23 odnosno 20 koševa, uz zajedničkih osam asistencija i 85% učinkovitosti slobodnih bacanja. Kod domaćina iskazali su se Patrik Lovrić s 18 postignutih koševa te Luka Kuzmić sa 17 poena i dvije asistencije.

 

Pogledajte i izjave trenera Izeta Čaldarevića (KK Koprivnica) i Borisa Gnjidića (KK Dubrava)!

 

?>