Glazba

Većina nas zasigurno nikad ne bi spojila Zlatana Stipišića Gibonnija, Ekaterinu Veliku i Rage Against The Machine. Zapravo, to ne bi pokušao nitko osim ovih tipova. KOB je sastav koji dolazi iz dvije države, a mogu se pohvaliti velikim koncertima i dijeljenjem pozornice s mnogim poznatim bendovima. Na nekoliko pitanja za Pressedan odgovorio je njihov gitarist Vanja Cvijanović, koji nam je predstavio ovaj novi bend.

Tko su članovi benda i odakle dolaze?

Članovi benda su Siniša Borojević, 37 godina (gitara i vokal), Milorad Nježić, 22 godine (bas-gitara), Vanja Cvijanović, 19 godina (gitara i vokal) i Antonio Toplak, 19 godina (bubanj i vokal).
Dolazimo iz Kostajnice. Antonio i Milorad, ritam-sekcija, iz Hrvatske su Kostajnice, dok su Siniša i Vanja iz Kostajnice u Bosni i Hercegovini.

Kakvu vrstu glazbe svirate i odakle ime KOB?

Može se reći da su naši pravci hard rock i metal. Ime benda nastalo je sasvim slučajno. Došli smo na svoju prvu svirku, a još nismo imali ime benda. Gazda lokala predstavio nas je kao KOB, pa je tako i ostalo.

Kad je nastao bend ? Tko su vam uzori?

Bend je osnovan 2011. godine. Bilo je mnogo izmjena u sastavu, ali u ovoj smo postavi od 2014. godine i nećemo se više mijenjati. Naši su uzori uglavnom Metallica, Nickelback, Alter Bridge, The Winery Dogs i, kao najveći uzor i utjecaj, Black Label Society.

Imate li već nešto snimljeno?

Nemamo nijedan studijski album, ali imamo snimljene demoverzije svojih pjesama. Radimo na albumu i želimo u što skorije vrijeme ući u studio. Planiramo snimiti autorski materijal, promovirati ga i svirati što više možemo.

Gdje ste svirali? Jeste li surađivali s nekim drugim bendovima?

Svirali smo širom BiH i Hrvatske, većinom na motoskupovima i gitarijadama. Moramo se pohvaliti da iza sebe, osim plaćenih svirki, imamo i mnogo humanitarnih koncerata i akcija. Ne postoji izravna suradnja s nekim od poznatijih i većih bendova. Dijelili smo binu s Divljim jagodama, Kerberom, Galijom i sličnima.

Osim glazbom, čime se još bavite?

Siniša je ekonom u osnovnoj školi, Milorad radi u tekstilnoj radnji, Toni je konobar, a Vanja fizioterapeut.

?>