Izložbe

Pred nama je 14. Noć muzeja povodom koje će u petak, 1. veljače 2019. godine pod temom „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“ Muzej grada Koprivnice ponuditi dinamičan i zabavan program za sve uzraste.

Korištenje suvremenih tehnologija, inovativnost i kreativnost otvaraju mnoštvo mogućnosti komunikacije, interpretacije i prezentacije različitih sadržaja te publici pružaju jedinstveno iskustvo i doživljaj. Uz besplatan ulaz i brojne programe u Muzeju, Galeriji Koprivnica, Galeriji Mijo Kovačić i Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, za sve posjetitelje pripremljene su prezentacije projekata vezanih u inovacije i digitalnu tehnologiju te razne druge zabavne i edukativne aktivnosti.

Noć muzeja (također Duga noć muzeja) predstavlja kulturni događaj u organizaciji muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija kojem je glavna značajka da su muzejski i drugi izložbeni prostori otvoreni do kasno u noć.

Prva Noć muzeja održana je u Berlinu pod nazivom Lange Nacht der Museen 1997. godine. Zbog iznimnog interesa i načina na koji je ideja o samom događaj realizirana ubrzo se proširio na više institucija i različitih gradova diljem Europe pa i svijeta.

Svi zainteresirani su dobrodošli, a ulaz je besplatan!

?>