SVEUČILIŠTE SJEVER

U Sveučilišnom centru u Koprivnica jučer, 12. ožujka 2020. održan je dan otvorenih vrata. Pripreme su započele u prijepodnevnim satima, od 10:30 pa do 18:00 sati mogli ste zaviriti u unutrašnjost samog sveučilišta.

Cjelokupna današnja organizacija mi se poprilično dopala, zbog mnoštvo aktivnosti koje se odvijaju na ovom fakultetu. Smjer koji mi se najviše svidio i koji me je zainteresirao definitivno je Medijski dizajn– učenik Obrtničke škole Koprivnica.

Dan otvorenih vrata namijenjen je svim zainteresiranim posjetiteljima, a posebice srednjoškolcima koji kroz posjetu i razgledavanje samog fakulteta zasigurno mogu odlučiti hoće li upisati neki od studija, koje Sveučilište Sjever nudi.

Organizacija programa unaprijed je kreirana te su svi posjetitelji mogli sudjelovati na raznim aktivnostima i uvodnom predavanju „Upoznaj Sjever“ koje je održala univ.spec.rel.publ. Petra Kuhar.

Ostali dio programa kojeg su posjetitelji iskoristili bilo je razgledavanje prostorija sveučilišta. Svaki odjel na sveučilištu imao je svoj program, tako je svatko od učenika i ostalih zainteresiranih mogao vidjeti tonski studio, redakciju Pressedan, atelje, foto studio, također mogli su praviti smoothie i degustirati pivske napitke te prisustvovati na predavanjima koje su održali profesori sveučilišnog centra.

Interes naših učenika za Sveučilištem Sjever postaje sve veći. Naši učenici sve više u odabir fakulteta stavljaju upravo Sveučilište Sjever u Koprivnici, iako u samim počecima to nije bilo tako. Studirati u istom gradu gdje i stanuješ, učenicima se nije baš dojmilo. Međutim kako vrijeme odmiče, učenici shvaćaju popularnost i kvalitetu ovog fakulteta koji je najčešće najbrže popunjen pa i samim time dobivaju interes za studiranjem na Sveučilištu Sjever – profesor gimnazije Fran Galović – Koprivnica, Saša Kresojević.

Studentice s Odjela prehrambene tehnologije

Meni se sviđa prvenstveno prostor, vidi se da je sve novo i profesionalno. Dočekala nas je muzika i opuštena atmosfera, ovo su pripremili ljudi koji su u tome i svaka im čast. – učenica gimnazije F. Galović Đurđevac.

Sviđa mi se atmosfera, svi su onako opušteni i prijateljski, žele nam pomoći i sve objasniti. Organizacija je uistinu dobra! – učenica gimnazije F. Galović Đurđevac.

Studentica novinarstva

Učenici su iskazali veliko zadovoljstvo organizacijom i samim programom u kojem su mogli sudjelovati. Posjećenost je bila u prilično velikom broju, što znači da je interes za Sveučilište Sjever uistinu velik.

Iako znamo kakva je situacija ovih dana i kod nas i u cijelome svijetu, pokazalo se da je interes za dane otvorenih vrata Sveučilišta Sjever takav da nam nije nimalo pokvario planove. Došlo je uistinu puno škola, puno grupa, pojedinaca, učenika i njihovih profesora, mislim da su svi većinom zadovoljni onime što su vidjeli, što su slušali, što im je pokazano. Pogotovo su bili iznenađeni razinom opreme, učionicama i svime onim čime raspolažemo, tako da držim da je ovaj dan otvorenih vrata prošao i bolje nego što se je zbog objektivnih okolnosti moglo pretpostaviti – doc. dr. sc. Željko Krušelj, pročelnik Odsjeka za komunikologiju, medije i novinarstvo.

Studenti i profesor Lacković

Iznenađena sam brojem posjetitelja s obzirom na ovaj korona kontekst. Nismo bili sigurni što će se danas zapravo dogoditi, što uopće možemo očekivati, hoće li se učenici, roditelji i ravnatelji predomisliti i zaključiti da to nije baš sasvim sigurno. Veseli me vidjeti ove naše marljive i vrijedne studente sve prisutne po zgradi, atmosfera je ležerna i dinamična i mislim da je to možda nekako najbolja preporuka Sveučilišta, puno bolja i puno jača od onih nekakvih običajnih puteva, kako se institucije mogu promovirati. Čini mi se bitnim pokazati učenicima kako tu negdje u blizini imaju jedno mlado, dinamično, drugačije Sveučilište. Sasvim logično mislim, da oni koji žive na ovom području da to prepoznaju kao potencijalno i svoje Sveučilište – doc. dr.sc. Lidija Dujić.

Sudeći po izjavama i dojmovima posjetitelja i djelatnika Sveučilišta Sjever, dan otvorenih vrata i ove je godine ostao zabilježen na poseban način.

I ove godine kao i prošle, većinu tereta i većinu svih aktivnosti iznijeli su studenti Sveučilišta Sjever i na to sam posebno ponosna. Takve studente kakve mi imamo, njihov entuzijazam, njihova energija mislim da se rijetko gdje viđa i zaista hvala svim studentima volonterima koji su sudjelovali u svim aktivnostima od speed datea, do studentima vodičima, studentima koji su sudjelovali u radionicama. Bilo je izvrsno! Svi su odradili posao za plus pet i jedna velika zahvala. Sljedeće godine će biti još ljepše i naravno bolje! – Voditeljica sveučilišne knjižnice, Antonija Mandić dipl. bib.

foto: Lorena Novak/Fran Bijelić

?>