Putovanja

Ovih dana u medijima možemo vidjeti kako se zbog snimanja filma „The Hitmans’ Wife’s Bodyguard“ u Rovinju našla filmska postava među kojima su popularni Ryan ReynoldSamuel L. Jackson i Salma Hayek. Zvijezde su na društvenim mrežama ostavile pozitivne komentare na Hrvatsku i spomenuti istarski gradić, a u skolpu šestog izdanja Dana komunikacija od 28. do 31.3. i sama sam imala priliku vidjeti čime ih je Rovinj osvojio.

Gradić se nalazi na zapadnoj obali Istre čiji se centar grada smjestio na malenom poluotoku. Prepoznatljivost mu zasigurno daje zvonik crkve sv. Eufemije iz 10. stoljeća koja se smjestila na vrhu poluotoka i do koje se možete uspeti uskim kamenim ulicama. Crkva je otvorena za posjetitelje, a sa samog vrha pruža se izniman pogled na grad, arhipelag i susjedne otoke. Od ostalih znamenitosti tu se još nalazi Balbijev luk iz 17. stoljeća koji predstavlja ulaz u Stari grad.

rr r

Osim šetnjom gradskim ulicama, koje odišu srećom zbog šarenolikih zgrada, možete uživati u raznim kafićima uz obalu. Jedan od najpoznatijih je „Mediterraneo Cocktail Bar“ koji se smjestio direktno uz more, na stijenama, odlično za uživanje u suncu i morskim valovima. Mnogi restorani i kafići još nisu otvoreni jer sezona nije službeno počela pa su i cijene pristupačnije. No uživati se može i u šetnji uz obalu te na gradskoj rivi gdje će vas rado zabaviti i pokoji ulični svirač.

re rro

U skolpu predavanja imala sam priliku posjetiti i poznati hotel Lone koji je udaljen samo 10 minuta hoda od centra. Hotel je iznimno zanimljiv zbog moderno-minimalističkog stila koji se smjestio unutar netaknute prirode. U resortu se još nalaze Hotel Monte Mulini, Hotel Eden i Hotel Adriatic koji su okruženi parkovima i šumarcima, a od izlaza na plažu ih dijeli samo 50 metara. U sklopu hotela nalaze se vanjski i unutranji bazeni, restoran i kafići.

rw

Osim hotelskog smještaja tu se daju naći i privatni apartmani u samom centru grada koji vam pružaju domaćinski ugođaj te čar života u staroj jezgri grada.

 

eww

Grad koji je udaljen na 3 sata vožnje od Zagreba pruža puno sadržaja koji su potrebni za odmor od užurbanog načina života, a još ako vas lijepo vrijeme „posluži“ teško ćete otići iz Rovinja i ne zaljubiti se u njega!

ew

?>